Operācijas “Rapid Forge” laikā Baltijas valstīs un Polijā izvietoti ASV Gaisa spēku lidaparāti

NATO
Pēc dvidshub.net materiāliem
Rapid Forge
Foto: Senior Airman Dustin Mullen

ASV Gaisa spēki izvieto iznīcinātājus un mobilitātes lidaparātus Polijas, Igaunijas un Lietuvas bāzēs operācijas “Rapid Forge” ietvaros. Vingrinājuma mērķis ir uzlabot NATO un partnervalstu resursu savietojamību un sadarbību, kā arī stiprināt operacionālās spējas. 

Operācijas “Rapid Forge” laikā Baltijas valstīs un Polijā izvietoti ASV Gaisa spēku lidaparāti

“Rapid Forge” ir ASV Gaisa spēku Eiropā (USAEF) vadīta operācija, lai uzlabotu kaujas gatavību un pārbaudītu spēju veikt operācijas vietās, kurās nav galvenās gaisa bāzes – tās tiek sauktas par izkliedēšanas operācijām.

“F-35 Lightening II” iznīcinātājs, “F-15E Strike Eagles” un “C-130J Super Hercules” lidaparāti ieradušies Poviedas gaisa bāzē Polijā, “F-15E Strike Eagles” un “C130J Super Hercules” gaisa kuģi ieradušies Lietuvā, Šauļu gaisa spēku bāzē, lai veiktu degvielas uzpildi, kā arī pārapbruņošanas operācijas, izmatojot inerto munīciju. Savukārt “F-15E Strike Eagles” un “MC-130J Commando II” gaisa kuģi ieradušies Igaunijas Amari gaisa bāzē, lai veiktu degvielas uzpildes operāciju.

“Rapid Forge” operācijā “F-35 Lightening II” un “F15E Strike Eagles” iznīcinātāji tiks pārvietoti no Vācijas Spandagahlemas gaisa bāzes uz bāzēm NATO sabiedroto valstu teritorijās. Papildus operācijā piedalīsies ASV Gaisa spēku Eiropā gaisa kuģi, tostarp “C-130Js” un “KC-135s”, kas izlidos no savām līdzšinējām bāzēšanās vietām Eiropā.

Operācijas “Rapid Forge” ietvaros gaisa kuģi tiks izvietoti  NATO sabiedroto teritorijās, lai stiprinātu sadarbības spējas. Gaisa kuģu izvietošana tiks veikta sadarbojoties ASV sabiedrotajiem un partnervalstīm Eiropā.

Spēja izvietot gaisa spēku kuģus dažādās valstīs stiprina kolektīvās aizsardzības spējas un nodrošina ASV un NATO sabiedrotajiem stratēģisko un operatīvo kapacitāti, kas nepieciešama pretinieka atturēšanai, kā arī sabiedroto un partneru nodrošināšanai.

Raksts sagatavots pēc dvidshub.net materiāliem

Dalies ar šo ziņu