Pirmos jaunos automātiskos šaujamieročus Igaunija saņems ziemā

Tehnika un ekipējums
LETA--BNS

0378F12CB3A6435CB30A7F3968F56117.jpg

Pirmie automātiskie šaujamieroči, ko Igaunija pērk no ASV ražotāja "Lewis Machine & Tool Company" (LMT), tiks saņemti nākamā gada sākumā, paziņojis Igaunijas Aizsardzības spēku pārstāvis.

Pirmos jaunos automātiskos šaujamieročus Igaunija saņems ziemā

Ieroči, kas tiek izmantoti pašlaik, tiks pārbaudīti un tad iekļauti Aizsardzības spēku rezerves bruņojumā.

Jau ziņots, ka Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs jūlija sākumā parakstīja pamatlīgumu ar LMT par automātisko šaujamieroču piegādi Igaunijas Aizsardzības spēkiem un zemessardzes organizācijai "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga").

Līgums paredz, ka Igaunija septiņu gadu laikā varēs iegādāties šaujamieročus un palīgaprīkojumu 75 miljonu eiro vērtībā. Pirmajā reizē plānots iepirkt 16 000 šaujamieroču ar palīgaprīkojumu.

Jaunie šaujamieroči, kas veidoti no moduļiem, derēs gan labročiem, gan kreiļiem, būs pielāgojami karavīra augumam un tiem atkarībā no nepieciešamības varēs viegli nomainīt dažāda garuma stobrus, laides, pievienot granātmetējus un palīgaprīkojumu.

Pirmie piegādātie ieroči būs paredzēti profesionālajam Skautu bataljonam, vēlāk ar tiem tiks nomainīts Aizsardzības spēku 1. un 2.kājnieku brigāžu obligātā dienesta karavīru un profesionālo karavīru, kā arī zemessardzes bruņojums. Šai pašā iepirkumā paredzēts iegādāties ieročus arī Igaunijas Policijas un robežapsardzes departamenta un Tieslietu ministrijas vajadzībām.

Konkurss par 5,56 milimetru un 7,62 milimetru automātisko šaujamieroču iepirkumu Igaunijas Aizsardzības spēkiem tika izsludināts 2017.gada jūnijā.

No 14 pieteikumiem kvalifikācijas atlasi izturēja deviņi, piedāvājumi tika saņemti no četriem ražotājiem, no kuriem visām prasībām atbilda trīs, un pērn decembra sākumā par sekmīgāko atzīts LMT piedāvājums. Iepirkuma rezultātus gan apstrīdēja kompānija "Sig Sauer", taču tās prasību noraidīja gan Igaunijas publisko iepirkumu strīdu risināšanas komisija, gan tiesa.

 

Dalies ar šo ziņu