Gotlandē uzstādītas jaunas pretgaisa aizsardzības sistēmas

Tehnika un ekipējums
LETA--AFP

Gotlande
Foto: Henrik Montgomery/TT

Zviedrijas Gotlandes salā uzstādītas jaunas pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas, paziņojuši Zviedrijas bruņotie spēki.

Gotlandē uzstādītas jaunas pretgaisa aizsardzības sistēmas

"Savas ģeogrāfiskās atrašanās vietas dēļ sala sniedz būtiskas militārās priekšrocības attiecībā uz kuģošanas aizsardzību un kontrolēšanu, gaisa telpas kontroli virs Baltijas jūras un iespējām izvietot militārās vienības un ieroču sistēmas," norādījis Zviedrijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Mikaēls Bīdēns.

Gotlandē izvietotas Zviedrijas uzņēmuma "Saab" ražotās "zeme-gaiss" raķešu sistēmas BAMSE SRSAM, kuru raķešu darbības rādiuss ir 15 līdz 20 kilometri. Lidz ar to būtiski uzlabotas Gotlandes pretgaisa aizsardzības spējas, norādījuši bruņotie spēki.

2015.gadā Zviedrija, reaģējot uz starptautiskās drošības situācijas pasliktināšanos Krievijas agresīvās rīcības dēļ, nolēma atkal izvietot Gotlandē bruņotos spēkus, kas no turienes tika izvesti pagājušās desmitgades vidū. Šāds lēmums tika pieņemts pēc Krievijas agresijas Ukrainā, Krievijas militāro lidmašīnu ielidošanas Zviedrijas gaisa telpā un zemūdenes meklēšanas operācijas Stokholmas arhipelāgā.

Dalies ar šo ziņu