Lietuvas bruņoto spēku instruktori darba vizītē apmeklē Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolu

NBS
Sargs.lv
Instruktoru skola
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 12. līdz 14. martam, turpinot Baltijas valstu sadarbību instruktoru izglītības jomā, Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolā darba vizītē ieradušies Lietuvas bruņoto spēku instruktori.

Lietuvas bruņoto spēku instruktori darba vizītē apmeklē Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolu

Vizītes mērķis ir dalīties Nacionālo bruņoto spēku instruktoru atlases sistēmas un instruktoru karjeras kursu iestājpārbaudījumu organizēšanas pieredzē.

Aprīlī ir paredzēta Instruktoru skolas pārstāvju vizīte Lietuvā, kur instruktori dalīsies pieredzē ar Nacionālo bruņoto spēku instruktoru izglītības sistēmu un iepazīsies ar Lietuvas bruņoto spēku instruktoru mācību programmu saturu.

Nacionālo bruņoto spēku koncepcija, līdzīgi kā Lietuvas, paredz četru līmeņu instruktoru izglītības sistēmu. Pirmais ir nodaļas līmenis, otrais ir vada līmenis, trešais ir rotas un štāba līmenis, savukārt ceturtais – bataljona un štāba līmenis.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolai ir ilggadēja un veiksmīga sadarbība arī ar Igaunijas Instruktoru skolu. Ik gadu Igaunijas Instruktoru skolas pārstāvji, viesojoties Cēsīs, pilnveido zināšanas par Latvijas vēsturi un militārās izglītības izaicinājumiem šeit.

Baltijas valstu instruktoru mācību iestāžu sadarbība veicina bruņoto spēku instruktoru korpusa attīstību, kā arī sekmē instruktoru sagatavošanu jebkādām situācijām.

Dalies ar šo ziņu