Igaunijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi attīstības plānu nākamajiem gadiem

Ārvalstīs
LETA--BNS
Igaunija
Foto: Spc. Joshua Leonard

Igaunijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi attīstības plānu periodam no 2020. gada līdz 2023. gadam.

Igaunijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi attīstības plānu nākamajiem gadiem

Jaunais attīstības plāns paredz uzlabot Igaunijas aizsardzības spēku vadības un komunikāciju spējas, kaujas operāciju atbalsta spējas un nodrošināt nepieciešamo aprīkojumu aizsardzības spēku kiberpavēlniecībai, kas sāka darbu augustā, informēja Aizsardzības ministrija.

Plānots turpināt investēt aprīkojumā, piemēram, iegādāties nakts redzamības aprīkojumu un ložu necaurlaidīgas vestes, atjaunot šaujamieroču krājumus un nomainīt prettanku ieročus, kā arī iepirkt munīciju.

Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks norādījis, ka galvenā uzmanība attīstības plānā pievērsta aizsardzības spēku personālam.

2018.gadā tika pieņemts lēmums palielināt algu līmeni aktīvā dienesta personālam, lai pārsniegtu vidējo Igaunijas algu par 30%, piebildis ministrs.

Svarīga vieta plāna atvēlēta arī Igaunijas zemessardzes "Kaitseliit" ("Aizsardzības līgas") brīvprātīgajiem. Atbalstu zemessardzei paredzēts palielināt līdz 43 miljoniem eiro gadā, plānots arī investēt uz "Kaitseliit" balstīto teritoriālās aizsardzības vienību aprīkojumā.

Plānots, ka līdz 2023.gadam Igaunija būs saņēmusi visas haubices, ko ir pasūtījusi, un būs pabeigts arī iepirkums par tālas darbības rādiusa prettanku sistēmām.

Igaunijas gaisa spēki 2019.gadā tiks pie jaunas transportlidmašīnas "M-28", bet karaflote iegūs divus jaunus kuģus un mobilos izlūkošanas radarus.

Attīstības plānā izklāstītie mērķi balstīti uz ilgtermiņa nacionālās aizsardzības attīstības plānu periodam no 2017.gada līdz 2026.gadam, aizsardzības spēku komandiera rekomendācijām un NATO mērķiem.

Dalies ar šo ziņu