Lietuvas bruņotajos spēkos sākta loģistikas bataljona veidošana

Ārvalstīs
LETA--BNS

Lietuva
Foto: Laila Bajāre

Lietuvas bruņoto spēku Sauszemes spēkos no šīs  nedēļas sākta loģistikas bataljona veidošana, paziņojusi Aizsardzības ministrija.

Lietuvas Bruņotajos spēkos sākta loģistikas bataljona veidošana

Jaunā vienība tiek veidota uz Mehanizēto kājnieku brigādes "Geležinis  vilkas" ("Dzelzs vilks") loģistikas rotas bāzes un nodrošinās šīs brigādes apgādi - vispirms gādās par vadības struktūrvienībām, bet pēc  attīstības plānu īstenošanas arī par citām šīs brigādes vienībām.

Loģistikas bataljona karavīri un tehnika būs dislocēti Jonavas rajona Ruklā, vienību komandēs loģistikas bataljona štāba priekšnieks majors Donāts Gurecks.

Pašlaik jaunajā bataljonā ir simts karavīru, bet ar laiku viņu skaits  varētu pieaugt līdz 450.

"2019.gada laikā plānots izveidot bataljona štābu, bet no 2020. līdz  2023.gadam atkarībā no finansējuma būtu jāattīsta bataljona rotas,  jāveido infrastruktūra, jākomplektē tehnika un personāls," informēja Sauszemes spēku pārstāvis sabiedrisko  attiecību jautājumos kapteinis Donāts Suhockis.

Brigādē "Geležinis vilkas" vēl ietilpst Kunigaiša Aļģirda mehanizētais  kājnieku bataljons, Kunigaites Birutes ulānu bataljons,Karaļa Mindauga  huzāru bataljons, Kunigaiša Vaidota mehanizētais kājnieku bataljons un Ģenerāļa Romualda Ģiedraiša artilērijas bataljons.

Dalies ar šo ziņu