Igaunijas Aizsardzības spēku komandiera amatā stājies ģenerālmajors Martins Herems

Ārvalstīs
LETA--BNS

Herems
Foto: mil.ee

Igaunijas Aizsardzības spēku komandiera amatā otrdien stājies ģenerālmajors Martins Herems, kurš līdz šim bija Aizsardzības spēku štāba priekšnieks.

Igaunijas Aizsardzības spēku komandiera amatā stājies ģenerālmajors Martins Herems

Ceremonijā Tallinā Herems saņēma Aizsardzības spēku karogu no līdzšinējā komandiera ģenerāļa Riho Terrasa, vēsta Aizsardzības spēku preses dienests.Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass ceremonijā pateicās Terrasam, kurš bija komandiera amatā septiņus gadus, par ieguldījumu Aizsardzības spēku, kā arī visas Igaunijas drošības nostiprināšanā.

"Skatoties uz mūsu pašu un visas pasaules drošību, šie bija septiņi lielu pārmaiņu gadi. Igaunijas drošība tika nostiprināta, un ģenerāļa Terrasa loma tajā bija viena no vissvarīgākajām," sacīja Ratass.

Latviju ceremonijā pārstāvēja Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Heremu štāba priekšnieka amatā nomainīs pulkvedis Veiko Vello Palms, kurš līdz augustam bija Aizsardzības spēku 1.kājnieku brigādes komandieris.

Igaunijas Aizsardzības spēkos Herems dienē kopš 1992.gada. Pirms stāšanās štāba priekšnieka amatā viņš vadījis Aizsardzības spēku apvienotās mācību iestādes, bijis Ziemeļaustrumu aizsardzības apgabala priekšnieks un Tapas mācību centra štāba priekšnieks, dienējis Irākā un bijis arī viens no tiem, kas palīdzēja atdzimt Igaunijas zemessardzei - brīvprātīgajai Aizsardzības līgai "Kaitseliit".

Terrass bija Aizsardzības spēku komandieris kopš 2011.gada decembra. 2015.gada decembrī valdība nolēma viņa viņa pilnvaru termiņu pagarināt vēl par diviem gadiem - no 2016.gada decembra līdz 2018.gada decembrim.

Aizsardzības spēku komandiera amata termiņš ir pieci gadi, tomēr valdība to var pagarināt vēl par diviem gadiem.

Dalies ar šo ziņu