Igaunija par 40 miljoniem eiro iepirks tālas sniedzamības prettanku sistēmas

Tehnika un ekipējums
LETA--BNS

Igaunija
Foto: mil.ee

Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs piektdien izsludinājis tālas sniedzamības prettanku sistēmu iepirkumu 40 miljonu eiro vērtībā.

Igaunija par 40 miljoniem eiro iepirks tālas sniedzamības prettanku sistēmas

Paredzēts iepirkt vismaz 18 bruņojuma sistēmas ar munīciju. Piegādātājam būs jānodrošina arī papildu aprīkojums, tehniskā apkope un personāla apmācība.

Kā pastāstījis Aizsardzības investīciju centra iepirkumu nodaļas vadītājs Prīts Sosārs, paredzēts iepirkt bruņojumu, kura sniedzamības rādiuss ir vismaz 4000 metri un kurš spēj iznīcināt arī mērķus, kas atrodas slēpnī.

Noteikts arī, ka tām jābūt prettanku sistēmām, kas tiek ražotas sērijveidā un izmantotas vēl vismaz vienā NATO dalībvalstī.

"Šādas sistēmas būtiski uzlabos kājnieku brigāžu spēju atvairīt tanku uzbrukumus, jo nodrošinās iespējas dot triecienu pretiniekam arī tad, ja tas atrodas ārpus tiešas redzamības loka," norādījis Aizsardzības spēku iepirkumu koordinators majors Alars Karilēts.

Pēc viņa teiktā, runa ir par uzlabotiem prettanku ieročiem ar trajektorijas korekcijas režīmu, kuros raķetes smailei uzmontēta videokamera ļauj tēmētājam redzēt to pašu kaujas lauka ainu, ko "redz" raķete.

Prettanku sistēmām ar munīciju turklāt jābūt gan ērti pārnēsājamām, gan pārvadājamām.

Jaunais bruņojums tiks iepirkts Igaunijas Aizsardzības spēku kājnieku brigāžu prettanku rotām, un to izmantos aktīvā dienesta karavīri.

Šīs sistēmas ir viena no Igaunijas Aizsardzības spēku iepirkumu prioritātēm tuvākajā desmitgadē.

Dalies ar šo ziņu