Baltijas aizsardzības koledžā sākas Apvienotās vadības un štāba virsnieku kurss

Ārvalstīs
Pēc Baltdefcol materiāliem

A359D8A0D8F447768511BBFA8264A448.jpg

Baltijas aizsardzības koledžā (BALTDEFCOL) uzsākts Apvienotās vadības un štāba virsnieku jaunais kurss (Joint Command and General Staff Course).

Baltijas aizsardzības koledžā sākas Apvienotās vadības un štāba virsnieku kurss

Šogad kursu apgūs 63 studenti no 13 valstīm. No Latvijas šajā kursā uzņemti 14 Nacionālo bruņoto spēku virsnieki un viens Aizsardzības ministrijas civilais darbinieks.

Jaunos studentus kursa atklāšanas ceremonijā sveica Baltijas aizsardzības koledžas komandants ģenerālmajors Andis Dilāns. Savā uzrunā komandants studentus aicināja ne tikai iegūt akadēmiskās zināšanās, bet arī izmantot iespēju uzzināt vairāk par Baltijas valstu vēsturi, kultūru, tradīcijām un iedzīvotājiem.

Apvienotās vadības un štāba virsnieku kursa ilgums ir 11 mēneši, un tā mērķis ir operacionālā līmenī apmācīt vecāko virsnieku sastāvu NATO operāciju plānošanai nacionālajos un daudznacionālajos štābos.

Šogad kursu apgūs studenti no NATO, ES un Partnerattiecības mieram dalībvalstīm –trim Baltijas valstīm, Vācijas, Dānijas, Itālijas, Ukrainas, Moldovas, Gruzijas, Kanādas, ASV, Slovākijas un Norvēģijas.

Baltijas Aizsardzības koledža ir dibināta 1998. gadā, lai nodrošinātu virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo civildienesta ierēdņu apmācību pēc vienotiem NATO mācību metodikas standartiem. Mācību procesu nodrošina eksperti no Baltijas un citām NATO un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Būtiska izglītības procesa sastāvdaļa ir daudznacionālā vide un izpratnes veicināšana par reģionālajiem un globālajiem ģeopolitiskajiem procesiem studentiem no NATO un ES, kā arī NATO partnervalstīm.

Koledžā ir iespējams apgūt trīs kursus: Augstākās vadības kursu (11 mēneši), Apvienotās vadības un štāba virsnieku kursu (11 mēneši) un Civildienesta ierēdņu kursu (6 mēneši).

BALTDEFCOL augsto kvalitāti nodrošina militārie un aizsardzības speciālisti no Baltijas un citām NATO un ES valstīm. Liela uzmanība tiek pievērsta arī daudznacionālas mācību vides nodrošināšanai, uzaicinot studentus no NATO un ES, kā arī NATO partnervalstīm.

Dalies ar šo ziņu