Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministri uzsver valstu militārās sadarbības nozīmi

Nozares politika
Sargs.lv
aizsardzības ministri, baltija
Foto: Aizsardzības ministrija

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Lietuvas aizsardzības ministrs Raimundas Karoblis (Raimundas Karoblis) un Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks (Jüri Luik) tikšanās laikā Klaipēdā parakstījuši Ministru Komitejas sanāksmes kopīgo komunikē, kurā uzsvērta Baltijas valstu militārās sadarbības nozīme reģionālās drošības un stabilitātes nodrošināšanā.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministri uzsver Baltijas valstu militārās sadarbības nozīmi reģionālās drošības nodrošināšanā

Tāpat ministri vienojās par nepieciešamību arī turpmāk īstenot Velsas unVaršavas samitā pieņemtos lēmumus, tostarp nodrošināt NATO paplašināto klātbūtni Baltijas valstīs, laiveicinātu NATO īstenoto atturēšanu un stiprinātu alianses aizsardzību. Uzsvērta arī nepieciešamība pilnveidot NATO komandstruktūru, lai spētu atbilstoši reaģēt uz mūsdienu drošības situācijas izaicinājumiem, kā arī turpināt NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju, lai nodrošinātu gaisa telpas aizsardzību. 

Baltijas valstu aizsardzības ministru šodien parakstītais komunikē paredz arī pastāvīgās strukturētās sadarbības (PESCO) projektu attīstīšanu, stratēģisko attiecību nozīmi ar ASV, novērtējot ASV klātbūtni reģionā un finansiālo ieguldījumu Eiropas iedrošināšanas iniciatīvā, kā arī Baltijas valstu kopīgu gatavošanos jūlijā gaidāmajam samitam Briselē, Beļģijā.

No 23. līdz 24. maijam Klaipēdā notiek Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās, kurā diskutē par reģiona aktuālajiem aizsardzības un drošības jautājumiem.

Dalies ar šo ziņu