Šogad paredzētās militārās mācības "Siil" būs lielākās kopš Igaunijas neatkarības atjaunošanas

Ārvalstīs
LETA--BNS

mācības, igaunija
Foto: nato.int

Šogad paredzētās militārās mācības "Siil 2018" ("Ezis 2018") būs lielākās kopš Igaunijas neatkarības atjaunošanas - paredzēts, ka tajās piedalīsies vairāk nekā 13 000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, ASV, Dānijas, Vācijas, Polijas, Francijas, Beļģijas, Kanādas, Somijas, Zviedrijas, Gruzijas, Ukrainas un Īrijas, paziņojis Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

Šogad paredzētās militārās mācības "Siil" būs lielākās kopš Igaunijas neatkarības atjaunošanas

Mācības no 2. līdz 14. maijam norisināsies vairākos Igaunijas rajonos, bet galvenokārt valsts dienvidu un dienvidaustrumu daļā.

Šogad galvenā loma mācībās būs Igaunijas zemessardzes organizācijai "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga"). To laikā tiks pārbaudīta gan bruņoto spēku vienību sagatavotība un prasmes kaujas uzdevumos, gan sadarbība starp "Kaitseliit" un bruņoto spēku vienībām.

Militāro mācību "Siil" "krusttēvs" ir ezis Konnats, kurš 2015.gadā nonāca Tallinas zooloģiskajā dārzā pēc tam, kad viņu bija smagi sakropļojis kāds plēsējs. Gādību par ezi uzņēmās Igaunijas Aizsardzības spēki un līdzekļus viņa ārstēšanai un barošanai ziedoja gan Igaunijas karavīri, gan valsts iedzīvotāji, tomēr eža ievainojumi bija ļoti smagi un viņš nomira.

Dalies ar šo ziņu