Mūrniece: NATO jāturpina stiprināt kaujas spējas Baltijā, īpaši gaisa un jūras telpā

Nozares politika
LETA
Mūrniece
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

NATO ir jāturpina stiprināt kaujas spējas Baltijā, īpaši gaisa un jūras telpā, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Mūrniece: NATO jāturpina stiprināt kaujas spējas Baltijā, īpaši gaisa un jūras telpā

Mūrniece šodien tikās ar Albānijas Eiropas un ārlietu ministru Ditmiru Bušati un pateicās Albānijai par dalību NATO daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

NATO paplašinātā klātbūtne Latvijā ir apliecinājums alianses solidaritātei, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. Mūrniece pauda gandarījumu par NATO spēku klātbūtni reģionā, uzsverot, ka aliansei ir jāturpina stiprināt kaujas spējas Baltijā, īpaši gaisa un jūras telpā.

Politiķe uzsvēra, ka NATO atvērto durvju politika ir svarīga visas Eiropas stabilitātei un drošībai, ko apliecinājusi arī Melnkalnes pievienošanās aliansei. "Ļoti svarīgs ir politiskais un praktiskais atbalsts Rietumbalkānu valstīm, Ukrainai un Gruzijai," akcentēja Mūrniece.

Atzinīgi vērtējot Albānijas valdības reformu procesu, Mūrniece pauda atbalstu valsts virzībai uz ciešāku integrāciju Eiropas Savienībā.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja ar Albānijas Eiropas un ārlietu ministru pārrunāja iespējas veicināt kontaktus parlamentārā līmenī, akcentējot, ka valstis vieno atvērts un konstruktīvs dialogs. Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols.

Kā ziņots, Albānijas Eiropas un ārlietu ministrs šodien ieradās oficiālajā vizītē Latvijā. Viņam paredzēts arī Ādažu militārās bāzes apmeklējums un tikšanās ar Albānijas karavīriem, kuri piedalās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

Tāpat Albānijas Eiropas un ārlietu ministrs tiksies ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Tikšanās laikā ministri pārrunās Latvijas un Albānijas divpusējās attiecības, drošības politikas jautājumus un sadarbību NATO, Albānijas integrācijas procesu Eiropas Savienībā, kā arī situāciju Rietumbalkānos, reģionālās sadarbības iespējas un citas starptautiskās aktualitātes.

Dalies ar šo ziņu