Tallinā norisinās pasaulē plašākās starptautiskās kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2017"

Ārvalstīs
LETA-BNS
kiberdrošība

Tallinā šonedēļ norisinās pasaulē plašākās starptautiskās kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2017", ko rīko Igaunijas galvaspilsētā bāzētais NATO kiberaizsardzības izcilības centrs sadarbībā ar vairākām alianses valstīm, partnervalstīm un tehnoloģiju kompānijām.

Tallinā norisinās pasaulē plašākās starptautiskās kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2017"

Tajās piedalās kopumā aptuveni 800 profesionāļi no 25 pasaules valstīm. Mērogu, dalībnieku skaita un aptverto tehnoloģiju ziņā šogad pasākums ir krietni plašāks nekā iepriekšējos gados.

"Mācības "The Locked Shields 2017" ir sarežģītākas, plašākas un intensīvākas nekā jebkad. (..) Līdztekus daudziem jauniem tehnoloģiskajiem elementiem un vienlaikus ar klasiskajiem tehniskajiem vingrinājumiem tiek rīkotas stratēģiskās spēles, kur politiskie padomnieki var praktiski trenēties pieņemt lēmumus kiberincidentu risināšanā," norādījis centra direktors Svens Sakovs.

Kibersituāciju reaģēšanas komandai saskaņā ar mācību scenāriju jānodrošina izdomātas valsts militārās bāzes darbība apstākļos, kad notiek intensīvi kiberuzbrukumi tās komandstruktūrām, elektrotīkliem un citām sistēmām. Lai gan galvenais mācību mērķis ir noslīpēt dalībnieku tehniskās iemaņas, šogad tajās ietverta arī stratēģiskā komponente, lai dotu iespējas pilnveidoties arī politiskajiem ekspertiem un juristiem.

Šādas mācības NATO kiberaizsardzības centrs Tallinā organizē kopš 2010.gada. 2017.gada mācību rīkošanā iesaistīti Igaunijas, Somijas un Zviedrijas aizsardzības spēki, Lielbritānijas bruņotie spēki, ASV Eiropas pavēlniecība, Tallinas Tehnoloģiju universitāte, kā arī kompānijas "Siemens", "Threod Systems", "Cyber Test Systems", "Clarified Security", "Iptron", "Bytelife", "BHC Laboratory", "Openvpn.net", "Guardtime" un citas.

Dalies ar šo ziņu