Igaunijā ieradušies 140 Francijas karavīri

Ārvalstīs
BNS
Francija
Foto: Foto: Ardi Hallismaa

Gaisa spēku bāzē Emari, kas atrodas Igaunijas ziemeļrietumos, ieradusies lidmašīna ar 140 Francijas militārpersonām, kas pievienosies NATO starptautiskā bataljona karavīriem.

Igaunijā ieradušies 140 Francijas karavīri

"Parīzes, Londonas un Kopenhāgenas aizsardzība sākas no Narvas. Sabiedroto klātbūtne ir nepieciešama, lai garantētu drošību visai NATO, sabiedroto attiecības ir balstītas uz savstarpēju atbalstu," sagaidot Francijas karavīrus, sacīja Igaunijas aizsardzības ministrs Marguss Tsahkna.

"Līdzīgi kā Igaunijā, arī Francijā brīvība un solidaritāte ir vērtība, mēs esam pateicīgi par jūsu ieguldījumu NATO vienotībā un kopīgajās vērtībās," ministra teikto citēja viņa preses pārstāvji.

Pirmie 50 Francijas karavīri Igaunijā ieradās 20.martā, bet pagājušajā nedēļā tika pabeigtas Francijas kontingenta aprīkojuma piegādes.

1200 karavīru NATO kaujas grupa Igaunijā tiks izvietota pavasarī. Tā izmantos Lielbritānijas un Francijas tankus un kājnieku kaujas transportlīdzekļus, kā arī britu pašgājējus šaujamieročus. Francijas kontingents bataljonā piedalīsies astoņus mēnešus, bet pēc tam to nomainīs Dānijas kontingents.

Francijas 300 karavīru kontingents būs bruņots ar tankiem "Leclerc", kājnieku kaujas transportlīdzekļiem VBCI, kā arī bruņu transportlīdzekļiem VAB.

Britu kontingents, ko veidos 800 karavīru, izmantos tankus "Challenger". kājnieku kaujas transportlīdzekļus "Warrior", kā arī pašgājēju artilēriju "AS90".

Dalies ar šo ziņu