Igaunijā ieradīsies 130 britu karavīri no NATO daudznacionālā bataljona

NATO
BNS
Uk, karavīri
Foto: Foto: mil.ee

Igaunijā piektdien ieradīsies apmēram 130 karavīru no Lielbritānijas, veidojot pirmo lielāko grupu no daudznacionālā NATO bataljona, kas tiks izvietota Tapā.

Igaunijā ieradīsies 130 britu karavīri no NATO daudznacionālā bataljona

Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienestā informēja, ka ar aptuveni 130 britu karavīru ierašanos sāksies NATO spēku un bruņojuma izvietošana valstī. Tuvāko nedēļu laikā Igaunijā ieradīsies Lielbritānijas un Francijas karavīri ar savu militāro aprīkojumu, tostarp tankiem un kājnieku kaujas transportlīdzekļiem.

Pašlaik Igaunijā ir vairāk nekā 80 britu karavīru, kas kopā ar Igaunijas Aizsardzības spēkiem gatavojas NATO bataljona uzņemšanai.

Plānots, ka pēdējie karavīri, kas tiks izvietoti Igaunijā, valstī ieradīsies aprīļa sākumā.

NATO valstu līderi pērn jūlijā samitā Varšavā nolēma izvietot Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā alianses spēku bataljonus saistībā ar izmaiņām drošības vidē. Igaunijā izvietoto bataljonu vadīs Lielbritānija, bet tajā iesaistīsies arī Francijas un Dānijas armijas.

Alianses bataljona kaujas grupa būs izvietota Tapā un darbosies kopā ar Igaunijas Aizsardzības spēku 1.Kājnieku brigādi. No Lielbritānijas bataljonā piedalīsies 800 karavīru ar kājnieku kaujas transportlīdzekļiem "Warrior", tankiem "Challenger 2", kā arī izlūkošanas bezpilota lidaparātiem. Francija Igaunijā izvietos 300 karavīru un piecus tankus "Leclerc", kā arī 13 kājnieku kaujas transportlīdzekļus. Francijas kontingents bataljonā piedalīsies astoņus mēnešus, bet pēc tam to nomainīs Dānijas kontingents.

Maijā bataljons piedalīsies trīs nedēļu mācībās "Kevadtorm" ("Spring Storm"), kuras organizē Igaunijas Aizsardzības spēki.

Dalies ar šo ziņu