NATO bataljona kaujas grupa Igaunijā ieradīsies aprīļa vidū

NATO
BNS
A942F0C71C5F45B4B4827306C3615B0C.jpg

NATO bataljona kaujas grupa Igaunijā ieradīsies pēc sešām nedēļām - aprīļa vidū, trešdien paziņoja alianses kontingenta Igaunijā komandieris Lielbritānijas pulkvedis Džailzs Hariss.

NATO bataljona kaujas grupa Igaunijā ieradīsies aprīļa vidūViņš sacīja žurnālistiem Tallinā, ka bataljons, kurā būs apmēram 1100 Lielbritānijas un Francijas militārpersonu, ieradīsies Igaunijā pēc apmēram sešām nedēļām, un apmēram pēc tikpat ilga laika Igaunijā tiks nogādāts militārais aprīkojums.

NATO kontingenta komandelements jau atrodas Igaunijā.

"Lielbritānijas vadītās NATO bataljona kaujas grupas izvietošana stabilizēs drošības situāciju un tai ir nepārprotams vēstījums par NATO apņēmību un vienotību," žurnālistiem sacīja Igaunijas aizsardzības ministrs Marguss Tsakhna, kurš trešdien apmeklēja NATO komandelementu Tallinā un tikās ar Harisu.

NATO bataljona kaujas grupa Igaunijā tiks izvietota Tapas militārajā bāzē. Lielbritānijas kontingentā būs apmēram 800 militārpersonu un 800 kaujas mašīnu "Warrior", tanki "Challenger 2" un izlūkošanas bezpilota lidaparāti. Francijas kontingentā būs 300 militārpersonu, pieci tanki "Leclerc", 13 kājnieku kaujas mašīnas. Pēc vairākiem mēnešiem Francijas kontingentu nomainīs Dānijas kontingents.

Lai savaldītu Krievijas agresiju, pagājušā gada jūlijā NATO samitā Varšavā tika nolemts Baltijas valstīs un Polijā izvietot alianses spēku bataljona kaujas grupas.

Dalies ar šo ziņu