Igaunija par 60 miljoniem eiro iegādāsies lielkalibra munīciju

Tehnika un ekipējums
LETA-BNS
munīcija
Foto: Foto: Laila Bajāre

Igaunijas valdība nolēmusi nākamo trīs gadu laikā iegādāties lielkalibra munīciju 60 miljonu eiro vērtībā, piektdien vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Igaunija par 60 miljoniem eiro iegādāsies lielkalibra munīciju

"Tas ir ieguldījums mūsu aizsardzības spēju paaugstināšanā. Mums ir zināmu laiku ir jāspēj patstāvīgi noturēties līdz brīdim, kad ierastos lielāki sabiedroto spēki. Bez munīcijas to izdarīt nav iespējams," paziņoja Igaunijas aizsardzības ministrs Marguss Tsahkna.

Runa ir par papildu investīcijām valsts aizsardzības spēju uzlabošanā, ministrs piebilda.

"Aizsardzības ministrijas uzdevums ir kopā ar Aizsardzības spēkiem nodrošināt, lai nepieciešamības gadījumā pretošanās ir organizēta un spēcīga. Šoreiz mēs nepadosimies, neslēgsim nekādas vienošanās, ja vajadzēs, būsim gatavi aizstāvēt Igaunijas valsti. Tomēr mēs ceram, ka savaldīšana ar patstāvīgiem Aizsardzības spēkiem un reālu sabiedroto spēku klātbūtni ir pietiekami spēcīga, lai Krievija negribētu izmēģināt savu spēku pret mums, un miers pie mums būs arī turpmāk. Karš nav neviena interesēs," klāstīja Tsahkna.

Ministrs norādīja, ka Igaunija ir izveidojusi nepieciešamo aizsardzības infrastruktūru, kā arī tiks veikta papildu smagā bruņojuma iegāde.

Munīcijas iegāde atspoguļo NATO noteikto 2% no iekšzemes kopprodukta atvēlēšanu aizsardzības budžetam un izdevumus NATO sabiedroto spēku uzņemšanai. Gaidāms, ka atbilstoši Varšavā NATO līderu nolemtajam aprīlī Igaunijā ieradīsies 1200 karavīru no Lielbritānijas un Francijas ar smago bruņojumu, tostarp tankiem un kājnieku kaujas transportlīdzekļiem.

Igaunija ir viena no piecām valstīm, kas izpilda NATO mērķi aizsardzībai atvēlēt vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta.

Dalies ar šo ziņu