Lietuvā notiks Vācijas vadītā starptautiskā bataljona karavīru oficiālā sagaidīšanas ceremonija

NATO
LETA
Vācijas karavīri
Foto: Foto: Lietuvas Aizsardzības ministrija

Lietuvā, Jonavas rajona Ruklā, šodien notiks oficiāla pirmo Vācijas vadītā starptautiskā sabiedroto spēku bataljona karavīru sagaidīšanas ceremonija. 

Lietuvā notiks Vācijas vadītā starptautiskā bataljona karavīru oficiālā sagaidīšanas ceremonija

Tajā piedalīsies prezidente Daļa Grībauskaite, Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leina, Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis, Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Vītauts Žuks un Vācijas Bruņoto spēku komandiera pirmais vietnieks ģenerālleitnants Markuss Kneips.

Karavīrus sveiks arī NATO ģenerāļi - Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris Salvatore Farina, Daudznacionālā Ziemeļaustrumu korpusa komandieris Manfrēds Hofmans un Apvienoto Sauszemes spēku pavēlniecības komandieris Derils Viljamss.

Svinīgajā ierindā stāsies daļa Lietuvā jau dislocēto NATO bataljona karavīru no Vācijas, Beļģijas un Nīderlandes, klātesot arī Čehijas rotācijas spēku karavīriem, kas Lietuvā ieradušies uz mācību laiku, un Lietuvas Bruņoto spēku vienību karavīriem.

Pagājušajā vasarā NATO Varšavas samitā tika nolemts dislocēt katrā Baltijas valstī un Polijā pa bataljona lieluma kaujas vienībai, lai palīdzētu savaldīt Krievijas draudus pēc Krimas aneksijas un militāra atbalsta prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos. Lietuvā Vācijas vadītajā bataljonā būs pārstāvētas arī Beniluksa valstis, Norvēģija, Francija un Horvātija.

Lietuvā pirmie topošā NATO bataljona karavīri ieradās janvāra beigās. Paredzams, ka šīs nedēļas laikā varētu ierasties kopumā aptuveni 450 Vācijas karavīru ar tankiem, kājnieku kaujas mašīnām un citu tehniku.

Dalies ar šo ziņu