Aptauja: 67% Lietuvas iedzīvotāju domā, ka NATO bataljons palīdzēs naidīgas valsts savaldīšanai

NATO
BNS
NATO
Foto: Foto: kam.lt

Lietuvā 67% aptaujāto iedzīvotāju pauduši pārliecību, ka NATO starptautiskā bataljona izveide valstī palīdzēs savaldīt naidīgi noskaņotu valstu agresiju, liecina pēc Lietuvas Aizsardzības ministrijas pasūtījuma veiktas aptaujas rezultāti.

Aptauja: 67% Lietuvas iedzīvotāju pārliecināti, ka NATO bataljons palīdzēs naidīgas valsts savaldīšanā

46% respondentu sacīja, ka piekrīt apgalvojumam, ka NATO starptautiskā bataljona izvietošana Lietuvā veicinās naidīgi noskaņotu valstu savaldīšanu. 21% atbildēja, ka tādam apgalvojumam piekrīt pilnībā.

Savukārt 18% respondentu tādam apgalvojumam nepiekrīt vai pilnībā nepiekrīt, bet 15% konkrētu atbildi nevarēja sniegt.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 81% respondentu atbalsta vai pilnībā atbalsta NATO sabiedroto spēku klātbūtni Lietuvā. To neatbalsta vai pilnībā neatbalsta 12% aptaujāto, bet 7% konkrētu atbildi nespēja sniegt.

NATO pērn izlēma katrā no Baltijas valstīm un Polijā izvietot starptautisku bataljonu ar mērķi atturēt aizvien agresīvāko Krieviju.

Lietuvā izvietojamajā sabiedroto bataljonā būs ap 1200 karavīru, no kuriem puse būs Vācijas karavīri. Vācija būs Lietuvā izvietotā bataljona līdere. Latvijā bataljona vadību uzņēmusies Kanāda, Igaunijā - Lielbritānija, bet Polijā - ASV.

Šomēnes Lietuvā ieradās jau apmēram 100 karavīru no Beļģijas, kas veic darbus pārējo bataljona karavīru atbraukšanai.

Aptauju pērn 9.- 20. decembrī veica tirgus un socioloģisko pētījumu kompānija "RAIT". Tajā piedalījās 1010 Lietuvas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Dalies ar šo ziņu