Vējonis: Latviju un Lietuvu vieno kopīgs redzējums drošības jautājumos

Nozares politika
BNS
Vējonis
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Latviju un Lietuvu vieno kopīgs redzējums drošības jautājumos, 6. decembrī tikšanās laikā ar Lietuvas Seima spīkeru Viktoru Pranckieti paudis Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis: Latviju un Lietuvu vieno kopīgs redzējums drošības jautājumos

Sarunas laikā ar Pranckieti Vējonis uzsvēris, ka abas valstis ir cieši partneri un sabiedrotie un tās vieno dinamisks un aktīvs politiskais dialogs, aģentūru BNS informēja Prezidenta preses dienestā. Abas amatpersonas bijušas vienisprātis, ka NATO dalībvalstīm ir svarīgi nodrošināt, lai izdevumi aizsardzībai sasniegtu 2% no iekšzemes kopprodukta.

"Mēs ļoti augstu vērtējam NATO Varšavas samitā pieņemtos lēmumus par Alianses daudznacionālo bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Tie ir stabils pamats reģiona drošībai," teicis Vējonis.

Tāpat viņš norādījis uz nepieciešamību Eiropas Savienības darba kārtībā kā vienu no svarīgākajiem jautājumiem saglabāt Austrumu partnerību. Turklāt būtiski esot nodrošināt bezvīzu režīma ieviešanu ar Gruziju un Ukrainu un pabeigt Eiropas Savienības-Ukrainas Asociācijas līguma ratifikācijas procesu.

Amatpersonas apspriedušas arī dzelzceļa projekta "Rail Baltica" attīstību un enerģētikas tirgus stiprināšanas jautājumus. Vējonis uzsvēris, ka Lietuva nemainīgi ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris, kā arī viens no lielākajiem investoriem un ienākošā tūrisma tirgus nodrošinātājiem.

Dalies ar šo ziņu