Baltijas Aizsardzības koledžā tiek svinēta "BALTDEFCOL starptautiskā nakts"

Ārvalstīs
Sargs.lv
BALTDEFCOL
Foto: Foto: BALTDEFCOL

4. novembrī jau divpadsmito reizi Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) vēsturē tika svinēta “BALTDEFCOL starptautiskā nakts” (BALTDEFCOL International Night).

Baltijas Aizsardzības koledžā tiek svinēta "BALTDEFCOL starptautiskā nakts"

Šī tradīcija koledžā pirmo reizi tika aizsākta 2005. gadā kā “Baltijas nakts” pasākums. Tā atklāšanas uzrunā BALTDEFCOL komandants ģenerālmajors Andis Dilāns uzsvēra, ka pasākums “BALTDEFCOL starptautiskā nakts” tiek organizēts ar mērķi iepazīstināt koledžas mācībspēkus, studentus un viesus ar dalībvalstu un koledžā pārstāvēto nāciju kultūru un tradīcijām, kā arī izbaudīt dažādu valstu nacionālās virtuves.

BALTDEFCOL pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja arī dalībvalstu vēstnieki un aizsardzības atašeji. Šā gada pasākumā tika nodrošināti 19 nacionālie stendi, pārstāvot Amerikas Savienotās Valstis, Armēniju, Azerbaidžānu, Bosniju un Hercegovinu, Dāniju, Gruziju, Horvātiju, Igauniju, Latviju, Lielbritāniju, Lietuvu, Moldovu, Norvēģiju, Poliju, Serbiju, Somiju, Ukrainu, Vāciju un Zviedriju. Vakara laikā viesus un dalībniekus priecēja un izklaidēja dalībvalstu organizēta vērienīga kultūras un izklaides programma. Priekšnesumu skaita ziņā nācijas šogad pārspēja iepriekšējos gados piedzīvoto, demonstrējot gan dalībvalstu deju un mūzikas grupu, gan individuālus sniegumus un tradīcijas. Latviju pārstāvošā deju kopa “Bramaņi” atklāja izklaides programmu ar lielisku un iespaidīgu deju priekšnesumu. Pasākuma turpinājumā NBS orķestra metāla pūšaminstrumentu grupa vecākā - koncertmeistara virsseržanta Jāņa Jakoba vadībā ar vērienīgu mūzikas priekšnesumu iekustināja pasākuma dalībniekus balles deju ritmos.

Viena no koledžas tradīcijām pasākuma laikā ir organizēt ziedojumu vākšanu labdarības mērķiem, kas ļoti veiksmīgi tika turpināta arī šogad koledžas biedrības “Baltspouses” vadībā.

Pasākumā piedalījās arī Latvijas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji gan no Apvienotā vadības un štāba virsnieku kursa, gan civildienesta ierēdņu kursa. Kursantu vidū ir Aizsardzības ministrijas civilie darbinieki, Nacionālo bruņoto spēku karavīri no NBS Apvienotā štāba, Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkiem, kā arī no Zemessardzes.

Latvijas kontingentu šogad atbalstīja Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija, kā arī SIA "Alus nams", privātā alus darītava "Brālis" un SIA "Valmiermuižas alus".

Dalies ar šo ziņu