Lietuva līgumu ar Vāciju par bruņumašīnu "Boxer" iegādi parakstīs augustā

Tehnika un ekipējums
BNS
Boxer
Foto: Foto: Lietuvas Aizsardzības ministrija

Lietuva līgumu ar Vāciju par bruņumašīnu "Boxer" iegādi parakstīs mēnesi vēlāk nekā sākotnēji plānots, pirmdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija. Dokumentu bija paredzēts parakstīt jau šomēnes, bet tagad līguma parakstīšana atlikta līdz augustam.

Lietuva līgumu ar Vāciju par bruņumašīnu "Boxer" iegādi parakstīs augustā

Lietuvas Aizsardzības ministrija pirmdien paziņoja, ka līguma parakstīšanu nācies pārlikt uz vēlāku laiku, jo starpvaldību iepirkumu organizācija OCCAR, ar kuras starpniecību pirkums tiks veikts, vēl nav spējusi izpildīt plānu Lietuvas integrācijai programmā.

"Līgums tiks parakstīts pēc tam, kad Lietuva būs integrēta "Boxer" programmā organizācijā OCCAR, kas pašlaik saskaņo Lietuvas integrāciju "Boxer" programmā ar sešām valstīm," paziņoja ministrija.

"Mēs ceram, ka integrācija tiks veikta līdz jūlijam, tomēr integrācijas procedūru aizkavēšanās dēļ parakstīšanas datumu nācies pārcelt uz augustu," norādīts ministrijas paziņojumā.

Lietuva plāno iegādātie 88 "Boxer" bruņumašīnas, tostarp 84 kājnieku kaujas mašīnas un četras komandvadības bruņumašīnas.

Viļņa cer, ka pirmās bruņumašīnas tiks piegādātas jau 2017.gadā.

Darījuma summa netiek atklāta, bet zināms, ka tas būs dārgākais pirkums Lietuvas bruņoto spēku vēsturē.

Mediji vēsta, ka "Boxer" iegāde Lietuvai varētu izmaksāt apmēram pusmiljardu eiro.

Dalies ar šo ziņu