Baltijas valstu aizsardzības ministri pauž apņēmību stiprināt reģiona drošību

Nozares politika
Sargs.lv
9F719C9DB8544020BB5F8A967E959AC7.jpg

23. maijā Igaunijā, Sāremā norisinājās Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās, kuras laikā parakstīja Ministru Komitejas sanāksmes kopīgo komunikē.

Baltijas valstu aizsardzības ministri pauž apņēmību stiprināt reģiona drošību

Sanāksmē piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Igaunijas aizsardzības ministrs Hannes Hanso un Lietuvas aizsardzības ministrs Jozs Oleks.

Baltijas valstu aizsardzības ministri vienojās par turpmāko kopīgo rīcību, gatavojoties NATO samitam Varšavā.

Ministri uzsvēra nepieciešamību stiprināt NATO atturēšanas un aizsardzības spējas, nodrošinot pastāvīgu sabiedroto klātbūtni katrā no Baltijas valstīm, kā arī apliecināja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gatavību sniegt uzņemošās valsts atbalstu sabiedroto spēkiem.

R. Bergmanis, H. Hanso un J. Oleks un arī pauda atbalstu Ukrainas un Gruzijas suverenitātei, teritoriālajai vienotībai un eiroatlantiskajiem centieniem, kā arī abu valstu reformām aizsardzības jomā.

Parakstot komunikē, ministri apliecināja, ka ir būtiski arī turpmāk nodrošināt starptautisko militāro mācību norisi Baltijas reģionā. 

Baltijas valstu aizsardzības ministri arī pauda gandarījumu par līdz šim paveikto darbu NATO Spēku integrācijas vienību spēju stiprināšanā. 

Tāpat ministri atbalstīja ES Kopīgo rīcības plānu vienotai atbildei hibrīddraudiem, uzsverot, ka nepieciešama cieša ES un NATO sadarbība, kā arī dalībvalstu sadarbība kiberdrošības un stratēģiskās komunikācijas jomā.

Dalies ar šo ziņu