Dānijā armija varētu pārņemt daļu policijas uzdevumu

Ārvalstīs
LETA--THE LOCAL
Dānijas karavīri
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Dānijas parlamenta vairākums atbalsta rosinājumu ļaut armijai pārņemt daļu policijas uzdevumu.

Dānijā armija varētu pārņemt daļu policijas uzdevumu

Pēc kārtējā ziņojuma par policijas pārslogotību parlaments varētu būt gatavs ļaut bruņotiem karavīriem patrulēt pie potenciāliem teroristu mērķiem un pie valsts robežām, pirmdien vēstīja Dānijas telekanāls TV2.

Priekšlikumu iesniegusi Dāņu Tautas partija (DF), un to atbalsta arī sociāldemokrāti un Liberālā savienība. Arī konservatīvie ir izrādījuši interesi par likumprojektu.

"Vajadzētu apmācīt lielu skaitu profesionālo karavīru, lai viņi varētu pārņemt aizsardzības norīkojumus, kas ļautu atbrīvot policiju, lai tā varētu koncentrēties uz uzdevumiem tās rajonos," TV2 norādīja DF pārstāvis Pēters Kofods Poulsens.

Dānijas policija sūdzas, ka tās darbinieki ir tik noslogoti, ka nespēj veikt policijas pamata pienākumus. Policijas dati liecina, ka februārī tās darbinieki strādāja virsstundas 520 000 stundu apmērā.

Tā kā policijai jākoncentrējas uz robežas apsardzi un pretterorisma pasākumiem, tā rezultātā mazāk uzmanības tiek pievērsts laupīšanām, vardarbībai un ar narkotikām saistītiem noziegumiem.

"Es dotu priekšroku policijai, tomēr tās darbinieku vienkārši nav pietiekami daudz," skaidroja Poulsens.

Dānijas tieslietu ministrs Sērens Pinds iepriekš paudis atbalstu rosinājumam ļaut armijai un privātajai apsardzei pārņemt daļu aizsardzības funkciju no policijas.

Dalies ar šo ziņu