Norvēģijas bruņotajiem spēkiem iepērk no organiskiem materiāliem ražotu apakšveļu

Ārvalstīs
Pēc thelocal.no materiāliem
apakšveļa
Foto: Foto: Norvēģijas bruņotie spēki

Norvēģijas bruņotie spēki pievērš pastiprinātu uzmanību videi draudzīga apģērba izgatavošanai, un ir veikuši lielu no organiskiem materiāliem ražotas apakšveļas iepirkumu.

Norvēģijas bruņotajiem spēkiem iepērk no organiskiem materiāliem ražotu apakšveļu

“Mēs uzskatām, ka tas ir ļoti vērtīgi, un mēs esam veikuši pārbaudes, kas pierāda, ka organisko audumu apakšveļa tiešām ir daudz ērtāka, kas mācību un treniņu laikā lauka apstākļos ir ļoti nozīmīgi,” uzsver Simens Rudi no Norvēģijas bruņoto spēku nodrošinājuma pavēlniecības.

Jaunais pasūtījums, ko veiks uzņēmums “Frøya Trøya”, paredz piegādāt vairāk nekā 50 000 apakšveļas komplektu gadā.

Uzņēmums, kas sākotnēji kvalificējās tieši militāro formas tērpu šūšanā, 2009. gadā pieņēma lēmumu izmantot tikai organiskus audumus.

Bruņoto spēku lēmums spert soli pretī formas tērpu šūšanai no organiskiem audumiem ir ļoti nozīmīgs solis pretī videi draudzīgai saimniekošanai.

Tomēr bruņoto spēku pārstāvis apliecināja, ka lēmums iepirkt apakšveļu, kas ražota no organiskas kokvilnas, palielinās iepirkuma izmaksas.

“Organiskie produkti, kas palīdz arī apkārtējai videi un samazina piesārņojumu, ir dārgāki, bet mēs nerunājam par pārāk lielu sadārdzinājumu,” sacīja Rudi.

Dalies ar šo ziņu