ASV lidmašīnas "A-10" piedalīsies mācībās Igaunijā

Ārvalstīs
BNS, LETA
A-10
Foto: Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

ASV tuvā gaisa atbalsta lidmašīnas "A-10" piedalīsies mācībās Igaunijā, pavēstīja Igaunijas Aizsardzības ministrija.

ASV lidmašīnas "A-10" piedalīsies mācībās Igaunijā

Mācībās, kas otrdien sāksies Igaunijas gaisa telpā, piedalīsies 12 šāda tipa lidmašīnas. Mācību ietvaros Tapas poligonā tiks izmantota mācību munīcija un mācību bumbas.

Mācības notiks līdz 13. novembrim.

Šogad šīs ir jau trešās kopīgās Igaunijas un ASV mācības, sacīja Igaunijas Gaisa spēku komandieris pulkvedis Jāks Tariens.

Martā un aprīlī Igaunijas debesīs lidoja ASV iznīcinātāji, bet augustā un septembrī tuvā gaisa atbalsta lidmašīnas "A-10".

"Iesaistītajām Igaunijas Aizsardzības spēku vienībām šādas kopīgas mācības ir kļuvušas par ikdienas rutīnu, bet darbošanās kopā ir kļuvusi profesionāli raita," atzina pulkvedis Tariens.

ASV spēku pavēlniecība Eiropā piektdien paziņoja, ka ASV Gaisa spēku 74. aviācijas grupas 23. eskadriļas 12 lidmašīnas "A-10 Thunderbolt II" un 300 karavīru, kas pastāvīgi izvietoti Mūdija aviācijas bāzes Džordžijas štatā ASV, tiks izvietoti bāzēs Eiropā. Šīs bāzes tiek atklātas tikai pēc spēku ierašanas.

Šo lidmašīnu izvietošana notiek ASV operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros. Tās nolūks ir stiprināt ASV saistības pret kolektīvo drošību Eiropā saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā.

"Tā ir Savienoto Valstu operācija, kas sākās pērn un kas paredz palielināt militāro klātbūtni visās NATO austrumu pierobežas dalībvalstīs, arī Igaunijā. Kopīgās gaisa spēku mācības ir svarīgs ieguldījums, lai uzlabotu drošības situāciju mūsu reģionā," piebilda Igaunijas Gaisa spēku komandieris.

Dalies ar šo ziņu