Lietuvā dienestu sāk pirmie jauniesauktie

Ārvalstīs
BNS
DB9CFAD16B8244EA8B9FC6795A055238.jpg

Pirmdien Klaipēdā dienestu Lietuvas dižkunigaiša Butiģeida Dragūnu bataljonā sāka pirmie 495 jauniesauktie pēc tam, kad Lietuva atjaunoja obligāto militāro dienestu.

Lietuvā dienestu sāk pirmie jauniesauktie

Deviņus mēnešus ilgo dienestu sāka 476 vīrieši un 19 sievietes. 20 līdz 30 gadus vecie cilvēki ir iesnieguši pieteikumu dienestam brīvprātīgi, ziņoja Aizsardzības ministrija.

Jauniesauktie uz Klaipēdu tika nogādāti no visiem reģionālajiem rekrūtēšanas centriem Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Panevēžā un Alītā. Pirmajā dienesta dienā viņiem tika izsniegti formas tērpi un aprīkojums, bet pēc tam viņi tika iepazīstināti ar vienību un kazarmu izvietojumu.

Plāns paredz, ka pirmās astoņas nedēļas jauniesauktie izies pamata apmācību, kuras ietvaros būs teorētiskās lekcijas, jauniesauktajiem tiks mācīta ierindas apmācība, militārais reglaments, militāras taktikas izmantošana.

Jauniesauktie iepazīsies ar topogrāfiju, sakariem un medicīnu. Pēc šī posma sāksies speciālistu gatavošana. Jauniesauktie mācīsies sadarboties apakšvienību ietvaros, izpildīt dotos uzdevumus.

Svinīgo zvērestu jauniesauktie dos pāris nedēļas pēc apmācību sākšanas.

Pirmos jauniesauktos sveica Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, aizsardzības ministrs Juozs Oleks un bruņotos spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Vītauts Žuks.

Lietuvas Aizsardzības ministrija informēja, ka pirms jauniesaukto ierašanās dižkunigaiša Butiģeida Dragūnu bataljonā tika renovētas dzīvojamās telpas, pielāgotas mācību un atpūtas telpas.

Kopā šogad tiks iesaukti 3000 cilvēku.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, Lietuva uz pieciem gadiem ir atjaunojusi obligāto militāro dienestu, lai stiprinātu valsts aizsardzības spējas un armijas rezerves.

Dalies ar šo ziņu