Igaunijā „Kaitseliit” biedru skaits pārsniedz 15500, Lietuva plāno piesaistīt vēl 3000 brīvprātīgo

Ārvalstīs
BNS

Kaitselit
Foto: Foto: Maret Kommer

Gada laikā līdz jūnija beigām Igaunijas brīvprātīgajai Aizsardzības līgai "Kaitseliit" (Zemessardzei) pievienojās vairāk nekā tūkstoš cilvēku, bet kopējais organizācijas biedru skaits pārsniedza 15,5 tūkstošu atzīmi. Savukārt Lietuvas Nacionālās aizsardzības brīvprātīgo spēkus (Zemessardzi) turpmāko piecu gadu laikā plānots palielināt par 3000 brīvprātīgajiem.

Igaunijā „Kaitseliit” biedru skaits pārsniedz 15500, Lietuva plāno piesaistīt vēl 3000 brīvprātīgo

Par Lietuvas Zemessardzes personālsastāva skaita palielināšanu paziņoja pulkvežleitnants Artūrs Jasinsks, kurš nesen kļuva par šīs brīvprātīgo organizācijas komandieri.

„Protams, tas ir aptuvens skaits, un jāņem vērā budžeta iespējas, bet, ja mēs biedru skaitu dubultotu, tas būtu brīnišķīgi,” sacīja jaunais komandieris, norādot, pat ja pievienotos tikai 2000 – 3000 jauno biedru, arī tas būtu lieliski.

Pašreiz Lietuvas brīvprātīgo organizācijā ir 4400 zemessargu.

Savukārt jūnija beigās "Kaitseliit" biedru rindās bija 15577 cilvēki, informēja "Kaitseliit" preses dienestā. Pērn jūnija beigās organizācijas biedru skaits sasniedza 14545 cilvēkus.

Organizācijas sieviešu vienībā "Naiskodukaitse" bija 2261 biedre, kas bija par 194 vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt abās jauniešu zemessardzes organizācijās "Noored Kotkad" (zēnu organizācija „Jaunie Ērgļi) un "Kodututred", kas ir meiteņu organizācija, biedru skaits saruka attiecīgi par 23 un 100 cilvēkiem. Jūnija beigās "Noored Kotkad" bija 3126 biedri, bet "Kodututred" - 3570.

Pērn "Kaitseliit" biedru skaits pirmo reizi šķērsoja 15 tūkstošu atzīmi.

Dalies ar šo ziņu