Lietuva aptur Vācijas triecienšauteņu "G36" iepirkšanu

Tehnika un ekipējums
BNS, Sargs.lv
G-36
Foto: Foto: Heckler & Koch GmbH

Lietuvas bruņotie spēki plāno noskaidrot, vai Vācijas bruņojuma kompānijas "Heckler & Koch" ražotās triecienšautenes "G36" ir pietiekami drošas un derīgas turpmākai izmantošanai, bet plānotā jaunu šī tipa šauteņu iegāde ir atlikta, vēstī ziņu portāls "15min.lt".

Lietuva aptur Vācijas triecienšauteņu "G36" iepirkšanu

Vācijas bruņotie spēki ir secinājuši, ka "G36" precizitāte var mazināties temperatūras svārstību dēļ. Šo šauteņu izmantošana karstā laikā vai ilgstoša šaušana no tām var ievērojami samazināt šaušanas precizitāti.

"Mēs esam lūguši Vāciju, lai tā sniedz novērtējumu. Viņi teica, ka veiks izmeklēšanu un sniegs mums atbildi, iespējams, rudenī (...) Mēs neesam saņēmuši nekādas sūdzības par precizitāti vai ko citu. Mūsu karavīri uzskata "G36" par ļoti labu ieroci. Mēs šogad bijām plānojuši iegādāties lielu skaitu šo ieroču. Tomēr, ņemot vērā, ka Vācijā ir zināmas šaubas, mēs esam apturējuši iepirkumu, līdz tiks saņemta Vācijas atbilde," paziņoja Lietuvas aizsardzības ministrs Juozs Oleks.

Lai arī pašreiz ar problēmām, kas būtu ražotāja vainas dēļ, Latvijas bruņotie spēki nesaskaras, tie vērtē Vācijā izskanējušo informāciju par triecienšauteni „G36”.

Tāpat tiek vērtēta arī Latvijas karavīru pieredze, izmantojot „G36”, kas atšķiras no citās valstīm bruņojumā esošajām triecienšautenēm „G36” – Latvijas bruņotajiem spēkiem piegādātie ieroči izgatavoti atbilstoši Latvijā izstrādātai specifikācijai.

Pašreiz nav spēkā esošu līgumu par triecienšauteņu „G36” piegādi bruņotajiem spēkiem.

Triecienšautenes „G36” vairāki varianti Latvijā tiek izmantoti kopš 2006. gada.

Dalies ar šo ziņu