Uz militārajām mācībām Igaunijā neierodas piektā daļa uzaicināto rezerves karavīru

Ārvalstīs
BNS
Igaunija
Foto: Foto: seržants Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Igaunijas Aizsardzības spēki uz plašajām mācībām "Siil" ("Ezis") izsūtīja uzaicinājumu nepilniem 10 tūkstošiem rezerves karavīru, no kuriem 6500 rezerves karavīru piedalījās mācībās, bet gandrīz 1400 bija attaisnojošs iemesls tajās nepiedalīties, kas nozīmē, ka apmēram piektā daļa uzaicināto rezerves karavīru dažādu iemeslu dēļ nepiedalījās mācībās.

Uz militārajām mācībām Igaunijā neierodas piektā daļa uzaicināto rezerves karavīru

"Lai plaša mēroga mācības "Siil" funkcionētu, Aizsardzības spēkiem bija jāsapulcina 7000 rezerves karavīru, un mērķis tika izpildīts par 90%," sacīja Igaunijas Aizsardzības spēku preses pārstāvis kapteinis Arvo Jēsalu.

Viņš stāstīja, ka iepriekšējā pieredze liecina, ka nepieciešamā rezerves karavīru skaita piesaistei ir jāizsūta vairāk uzaicinājumu nekā ir nepieciešamais dalībnieku skaits.

Jēsalu sacīja, ka Igaunijas Aizsardzības spēki apkopos datus par rezerves karavīriem, kas uz uzaicinājumu neatsaucās, un iemesliem šādai rīcībai.

Mācības  "Siil/Steadfast Javelin", kas dažādās vietās visā Igaunijas teritorijā sākās 4. maijā, turpinājās līdz 15. maijam. Ikgadējo mācību "Spring Storm" vietā rīkotais pasākums ir līdz šim plašākās Igaunijas Aizsardzības spēku mācības, kurās iesaistīti vairāk nekā 13 tūkstoši rezerves karavīru, aktīvā un obligātā dienesta karavīru, kā arī zemessargu un sabiedroto spēku pārstāvju. Mācībās piedalījās arī vairāk nekā 60 rezerves karavīru no 12 ārvalstīm, no kurām lielāko rezerves karavīru skaitu uz Igauniju nosūtīja Somija un Zviedrija.

Dalies ar šo ziņu