Somijas karavīriem iesaka publiskās vietās nevalkāt formas tērpus

Ārvalstīs
Pēc finlandtimes.fi materiāliem
Somijas karavīri
Foto: Foto: maavoimat.fi

Somijas Aizsardzības spēki ir pārskatījuši savas drošības politiku regulējošās vadlīnijas, lai spētu atbilstoši reaģēt uz terorisma draudiem.

Somijas karavīriem iesaka publiskās vietās nevalkāt formas tērpus

Pārskatītajās vadlīnijās iestrādāts ieteikums karavīriem izvairīties no dienesta formas tērpu valkāšanas publiskās vietās.

Par iemeslu šim ieteikuman varētu būt potenciālie draudi, kas varētu tikt vērsti pret Somijas Aizsardzības spēku karavīriem.

Somijas Aizsardzības spēki ir atzinuši, ka nesen ir pārskatīti drošības noteikumi. Aizsardzības spēku Komunikāciju nodaļas vadītājs pulkvedis Mika Kaliomā
norāda, ka šis jautājums skar militāro personālu un karavīru ģimenes.

„Šobrīd spēkā ir pastāvīgas vadlīnijas. Turklāt, vadlīnijas darbojas nepārtraukti, un tiek pārskatītas atbilstoši situācijai,” norādīja pulkvedis M.Kaliomā, nekonkretizējot draudu veidus.

Somijas Virsnieku Savienība norādījusi, ka Aizsardzības spēku pārstāvji šobrīd saskaras ar  „patiesu un reālu apdraudējumu”.

Somijas Aizsardzības spēki ir novērtējuši šā brīža riskus sadarbībā ar Drošības policiju – Supo.

Latvijā Militārā dienesta likums nosaka, ka karavīri no dienesta pienākumu pildīšanas brīvajā laikā var valkāt arī civilapģērbu, tādējādi viņi var izvēlēties, kādā apģērbā nokļūt dienesta vietā vai atgriezties dzīvesvietā.

Dalies ar šo ziņu