Latvijas karavīri triumfē 2. Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēles

Sports
Sargs.lv
D0DA76016F1045D59D58EB8D3C4AB572.jpg

Vairāk nekā 150 karavīru un jaunsargu 2. Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēlēs, kas šogad no 24. līdz 27. februārim notika Lietuvā, sacentās slēpošanā, hokejā un zemledus makšķerēšanā.

Latvijas karavīri triumfē 2.Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēles

Hokejā 1. vietu izcīnīja Latvijas karavīri, ar rezultātu 6 pret 2 pieveicot Lietuvas bruņoto spēku izlasi, bet ar 7 pret 5 – Igaunijas Aizsardzības spēku izlasi.

Slēpošanā individuālajā distancē dižkareive Madara Līduma izcīnīja 1. vietu, bet 3. un 4. vietā attiecīgi ierindojās zemessargs Andris Kivlenieks un kapteine Laima Klauža.

Arī jauktajā distancē, kurā startēja dižkareive Līduma un zemessargs Kivlenieks, Latvijas bruņotie spēki izcīnīja 1. vietu.

Slēpošanas sacensībās piedalījās arī Latvijas jaunsargi no 208. un 205. vienības, kuri individuālajā distancē izcīnīja 7. līdz 13. vietu.

Arī Latvijas izlase zemledus makšķerēšanā, kurā startēja virsleitnants Arturs Baltais, kaprālis Pēteris Līderis un seržants Edmunds Fadiņš izcīnīja 1. vietu. Lietuvas zemledus makšķernieki ieguva 2. vietu, bet Igaunijas - 3. vietu.

Savukārt individuālajā vērtējumā Latvijas karavīri izcīnīja visas trīs godalgotās vietas.

Pirmo Baltijas valstu Karavīru ziemas sporta spēļu, kas vienlaikus bija arī Starptautiskās Militārās sporta asociācijas (CISM) reģionālās sacensības, rīkošanu uzņēmās Latvija. Tās organizēja bruņoto spēku Sporta klubs ar Instruktoru skolas atbalstu. Nākamgad šīs spēles rīkos Igaunijas Aizsardzības spēki.

Arī pirmās Baltijas valstu Karavīru sporta spēles 2003. gadā rīkoja Latvija, 2013. gadā Alūksnē rīkojot arī jubilejas – desmitās – sporta spēles.

Šāda veida Baltijas valstu bruņoto spēku sadarbība lielā mērā ir veicinājusi arī Latvijas karavīru fizisko sagatavotību, meistarību un izaugsmi sportā, kas ļauj cīnīties visaugstākajā līmenī arī CISM reģionālajos un pasaules čempionātos, kā arī Pasaules karavīru sporta spēlēs, kuras tiek dēvētas arī par karavīru olimpiskajām spēlēm.

Dalies ar šo ziņu