Baltijas un Ziemeļvalstu bruņoto spēku komandieri vienojas par ciešāku sadarbību

Ārvalstīs
Sargs.lv
719C874034A444D5A43780F02B5F716A.jpg

30. janvārī Norvēģijā noslēdzās divu dienu Baltijas un Ziemeļvalstu bruņoto spēku komandieru ikgadējā sanāksme, kurā piedalījās arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kurš savus kolēģus šādā sarunu formātā uzņēma pērn Latvijā.

Baltijas un Ziemeļvalstu bruņoto spēku komandieri vienojas par ciešāku sadarbību un informācijas apmaiņu

Abu reģionu bruņoto spēku komandieri iepazinās ar ziņojumiem par starptautisko un reģionālo drošību, kā arī izskatīja militārās sadarbības jautājumus, kas veicinās vēl ciešāku reģionu bruņoto spēku sadarbību.

Baltijas un Ziemeļvalstu bruņoto spēku komandieri diskutēja par ciešāku sadarbību militārās apmācības un kiberaizsardzības jomā, dalību starptautiskajās operācijās, kā arī NATO un ES spēkos.

Ņemot vērā Krievijas militāro aktivitāšu pastiprināšanos, sanāksmes dalībnieki izskatīja dažāda veida militārās informācijas apmaiņas iespējas.

Sanāksmes darba kārtībā bija iekļauti arī jautājumi par  NATO Gatavības rīcības plāna praktisku izpildi un alianses Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības turpmāko attīstību un nepieciešamajiem risinājumiem.

Baltijas un Ziemeļvalstu bruņoto spēku komandieru sanāksme notiek katru gadu citā valstī. Latvijā pirmo reizi tā notika 2001. gada janvārī, bet pēdējo reizi – pērn Mālpilī

Dalies ar šo ziņu