Aizsardzības akadēmija turpina apmācīt Baltijas valstu Jūras spēku virsniekus

NBS
Sargs.lv
Jūras spēku virsnieki
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

12. janvārī Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sākās kārtējais starptautiskais Jūras spēku Vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kurss.

Aizsardzības akadēmija turpina apmācīt Baltijas valstu Jūras spēku virsniekus

Pēc kārtas jau devītajā kursā mācības uzsāka 13 klausītāji. Igaunijas Jūras spēkus kursā pārstāv trīs, bet Lietuvas – četri virsnieki. Savukārt seši klausītāji nāk no Latvijas Jūras spēku flotiles.

Kursa atklāšanā piedalījās Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvedis Egils Leščinskis un Jūras spēku flotiles komandieris jūras kapteinis Juris Roze, akadēmijas un kursa vadības personāls, kā arī lūgtie viesi, tostarp ārvalstu militārie atašeji.

Kurss notiek vienu reizi gadā Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, un tas ilgst 22 nedēļas. Šīs ir virsnieku karjeras kurss, un tas dod tiesības absolventiem saņemt dienesta pakāpi „kapteiņleitnants” un „komandleitnants”. Kursa oficiālā apmācību valoda ir angļu valoda.

Tas dibināts ar mērķi izglītot Baltijas valstu Jūras spēku jaunākā un vidējā līmeņa virsniekus un sagatavot viņus turpmākam dienestam Jūras spēku operāciju vadību štābos, tostarp arī daudznacionālajos štābos.

Kopš pirmā kursa, kas tika sākts 2007. gadā, to ir absolvējuši jau vairāk nekā 100 virsnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas bruņotajiem spēkiem.

Dalies ar šo ziņu