Latvijas un Zviedrijas aizsardzības ministri vienojas attīstīt sadarbību militāro mācību jomā

Nozares politika
Sargs.lv
Latvijas un Zviedrijas aizsardzības ministri
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, tiekoties ar Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministru Peteri Hultkvistu, pārrunāja iespējas attīstīt ciešāku Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību drošības jomā.

Latvijas un Zviedrijas aizsardzības ministri vienojas attīstīt sadarbību militāro mācību jomā

Īpaša uzmanība tiktu pievērsta Latvijas kontingenta dalībai Zviedrijas vadītajā Eiropas Savienības Kaujas grupā 2015. gada pirmajā pusē. Atgādināsim, ka Latvijas kontingentu veido aptuveni 160 karavīri – kājnieku rota ar kaujas atbalsta elementiem un štāba personālsastāvs desmit karavīru sastāvā, kas dienesta pienākumus pildīs kaujas grupas ātrās reaģēšanas vienībā, tādējādi sniedzot ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā un ES krīžu pārvarēšanā.

Tāpat ministri vienojās stiprināt sadarbību militāro mācību jomā, īpaši zemessargu apmācībā, kā arī attīstīt politiski militāro dialogu.

Latvijas aizsardzības ministrs aicināja Zviedrijas kolēģi izvērtēt iespēju attīstīt sadarbību starp Jūras spēku flotili un Zviedrijas Karaliskajiem Jūras spēkiem, kā arī meklēt labākos risinājumus informācijas apmaiņai. "Latvijai ar Zviedriju jau izveidojusies veiksmīga sadarbība, mūsu karavīriem kopā dienot starptautiskajās operācijās, un tas ir ļoti labs pamats tālākās sadarbības attīstīšanai," uzsvēra Latvijas aizsardzības ministrs.

Zviedrijas aizsardzības ministrs Hultkvists, kurš 24. novembrī ieradās Latvijā vienas dienas darba vizītē, tikās arī ar Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieku ģenerālmajoru Juri Zeibārtu.

Dalies ar šo ziņu