Krievijas militārie kuģi atkal traucē civilo satiksmi Lietuvas īpašajā ekonomiskajā zonā

Ārvalstīs
BNS
Krievijas korvete
Foto: Foto: Wikipedia

Lietuvas īpašajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā piektdien tika konstatēta Krievijas militāro kuģu klātbūtne.

Krievijas militārie kuģi atkal traucē civilo satiksmi Lietuvas īpašajā ekonomiskajā zonā

Laika posmā no pulksten 9 līdz 10 piektdien Lietuvas Jūras spēki saņēma informāciju, ka Lietuvas īpašajā ekonomiskajā zonā Krievijas kuģi civilajiem kuģiem, tostarp kuģiem, kas izbūvē elektrības kabeli starp Lietuvu un Zviedriju, liek mainīt to maršrutus jūrā notiekošu Krievijas militāro mācību dēļ.

Reaģējot uz informāciju, Lietuvas Jūras spēku kuģi M52 "Sūduvis" un Gaisa spēki helikopteru "Mi-8" norīkoja doties uz notikuma vietu. Tie identificēja trīs Krievijas militāros kuģus Lietuvas īpašajā ekonomiskajā zonā, informēja Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Divi no kuģiem tika identificēti kā modernākās korvešu klases pārstāvji "Stereguščij", kas tiek izmantoti, lai iznīcinātu uz zemes vai gaisā iznīcinātu mērķus no zemūdens vai tā virsmas. Tie tiek izmantoti desantnieku dislocēšanas piekraste atbalstam un spēj trāpīt mērķiem 150 kilometru attālumā. Tādi kuģi ir aprīkoti ar "Stealth" tehnoloģijām, kas apgrūtina to noteikšanu.

Trešais Krievijas kuģis, kas atradās Lietuvas īpašajā ekonomiskajā zonā, bija moderns raķešu kuģis.

Šis ir jau otrais incidents šonedēļ un trešais šomēnes, kad Krievijas militāro mācību dēļ tiek traucēta civilo kuģu pārvietošanās Lietuvas īpašajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā.

Dalies ar šo ziņu