Uz mācībām Baltijā ieradīsies ASV Speciālo operāciju spēku karavīri

Militārās mācības
Pēc defense.gov materiāliem
ASV karavīrs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Tuvāko mēnešu laikā apmēram 200 ASV Speciālo operāciju spēku karavīri piedalīsies dažādās militārajās mācībās Baltijā, tādā veidā palielinot ASV klātbūtni šajā reģionā.

Uz mācībām Baltijā ieradīsies ASV Speciālo operāciju spēku karavīri

Pentagona preses virsnieks, armijas pulkvedis Stīvs Varens paziņojis, ka apmēram 40 karavīru šonedēļ jau piedalās mācībās „Kevadtorm” („Pavasara vētra”) Igaunijā, savukārt 140 karavīru piedalīsies no 12.līdz 30. maijam Latvijā un Lietuvā notiekošajās mācībās „Flaming Sword” („Liesmojošais zobens”).

Savukārt ASV 173. kājnieku brigādes karavīri piedalīsies Latvijas bruņoto spēku apvienotajās mācībās „Namejs”, kas plānotas 19. līdz 27. maijam. Mācības būs apjomīgākās bruņoto spēku apvienotās mācības pēdējo gadu laikā, kurās piedalīsies vairāk nekā 2200 Latvijas karavīru un zemessargu.

Tuvāko divu mēnešu laikā Baltijas valstīs un divās Austrumeiropas valstīs speciālo operāciju spēku vienības piedalīsies arī citās mazāka apmēra mācībās, kuru laikā iepazīs reģiona valodas un kultūras īpatnības, kā arī uzlabos taktiskās iemaņas kopā ar NATO sabiedrotajiem. Kopumā šajā apmācībā būs iesaistītas astoņas valstis – Lietuva, Latvija, Igaunija, Polija, Somija, Norvēģija, Zviedrija un ASV.

Pentagona pārstāvis norādījis, ka par spīti Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumiem, pagaidām nav nekādu pazīmju, ka Krievija atvilktu savus bruņotos spēkus no robežas ar Ukrainu.

Dalies ar šo ziņu