Lietuvas Bruņotie spēki sāks izmantot jaunus strēlnieku ieročus

Sargs.lv

Lietuvas Bruņotie spēki sāks izmantot jaunus strēlnieku ieročus

Šogad Sauszemes spēku vienības sāks saņemt un izmantot jauna veida strēlnieku ieroci – pusautomātisko šauteni „FN SCAR-H PR”.

Jauno ieroci, kura kalibrs ir 7,62x51 mm, paredzēts izmantot pretinieka dzīvā spēka īpašo mērķu - ložmetējnieku, granātnieku un komandieru - iznīcināšanai.

Pērn izsludinātajā iepirkuma konkursā par šāda uzdevumu veikšanai nepieciešamā strēlnieku ieroča iegādi uzvarēja Beļģijas uzņēmums „FN Herstal”, un jau 13.decembrī tika parakstīts līgums par pusautomātisko šauteņu „FN SCAR-H PR” pārdošanu un piegādi. Darījuma kopējā vērtība – aptuveni 9,6 miljoni litu.

Lietuvas Bruņotie spēki tuvāko gadu laikā plāno arī modernizēt vairākas bruņojumā esošās ieroču sistēmas.

2014. – 2015.gadā sadarbībā ar Zviedrijas kompāniju „SAAB Dynamics AB” plānots modernizēt zenītraķešu sistēmas „RBS-70”. Projekta izmaksās, kas sastāda 13,8 miljonus litu, iekļauti arī modernizēto ieroču loģistikas pakalpojumi līdz 2019.gadam.

Otrs ieroču sistēmas modernizācijas līgums noslēgts ar Izraēlas kompāniju „Elbit Systems Land & C4I” par 120 mm mīnmetēju modernizāciju, ko paredzēts veikt līdz 2019.gadam.

Uz bruņutransportieriem „M113 A2”, kurus pirms desmit gadiem iegādājās no Vācijas, uzstādīto mīnmetēju modernizācijai atvēlēti aptuveni 23 miljoni litu.

Pēc kam.lt materiāliem

Dalies ar šo ziņu