Latvijas un Lietuvas vienības iesaistās mācībās „Pavasara vētra” Igaunijā

Sargs.lv

Latvijas un Lietuvas vienības iesaistās mācībās „Pavasara vētra” Igaunijā

Gandrīz 200 Latvijas karavīru 11.maija rītā no Ādažu bāzes devās uz Igauniju, kur kopā ar kolēģiem no Lietuvas, kuri Ādažu bāzē ieradās jau 10.maija vakarā, iesaistīsies Igaunijas Aizsardzības spēku mācībās ”Pavasara vētra” („Kevadtorm”).

Latvijas bruņoto spēku Kājnieku rota un Lietuvas Sauszemes spēku Izlūkošanas vienība kopā ar Igaunijas Skautu bataljonu mācībās imitēs Igaunijas Aizsardzības spēku pretinieku.

Latviešu karavīri „Pavasara vētrā” piedalās jau ceturto reizi, savukārt lietuviešiem šī būs pirmā reize šajās mācībās.

"Pavasara vētra" ir lieliska iespēja apgūt sadarbību starp dažādām Baltijas valstu bruņoto spēku vienībām. Latvieši mācībās manā vadībā ir piedalījušies jau divas reizes, un līdz šim tā ir bijusi pozitīva pieredze”, atzīst Igaunijas Skautu bataljona komandieris, pulkvežleitnants Vahur Karus.

„Lai gan iepriekš neesam sadarbojušies ar Lietuvas vienību, esmu pārliecināts, ka viss noritēs gludi un pretdarbība būs vēl spēcīgāka”, norāda Igaunijas pārstāvis.

11.maijā mācībās iesaistīsies arī brīvprātīgo vienības no Aizsardzības līgas. Igaunijas Ziemeļaustrumu rajonos izvietotās vienības dalībai mācībās tika izveidotas jau pirms trīs dienām.

"Brīvprātīgo dalība mācībās ir ļoti nozīmīga, jo mācību struktūra ļauj praktizēt un saskaņot vadību starp dažādiem aizsardzības spēku līmeņiem", uzskata Aizsardzības līgas komandieris, pulkvežleitnants Raivo Lumiste.

Jau ziņots, ka no 3. līdz 19.maijam Igaunijas Ziemeļaustrumos, Laane-Viru un Ida-Viru apgabalos, notiek plašākās Igaunijas Aizsardzības spēku mācības, kurās šogad piedalās vairāk nekā 4000 dalībnieku. Mācības norisinās trīs fāzēs – no 3. līdz 8.maijam manevrēšana, no 9. līdz 11.maijam - sadarbības apmācība, bet no 12.maija – kaujas uzdevumu apmācība.

Pēc mil.ee materiāliem.

Dalies ar šo ziņu