Čehija plāno iegādāties 12 UH-60M “Black Hawk” helikopterus no ASV

Tehnika un ekipējums
Pēc dsca.mil materiāliem.

Black Hawk
Foto: Modris Vēbersts

3. maijā Vašingtonā, ASV Valsts departaments pieņēma lēmumu apstiprināt iespējamo ārvalstu militārās tehnikas, 12 UH-60M “Black Hawk” helikopteru un ar tiem saistītu iekārtu, pārdošanu Čehijas Republikai aptuveni 800 miljonu dolāru vērtībā. Aizsardzības drošības sadarbības aģentūra ir sniegusi nepieciešamo informāciju Kongresam par paredzamo darījumu.

Čehija plāno iegādāties 12 UH-60M “Black Hawk” helikopterus no Amerikas Savienotajām Valstīm

Šis darījums atbalstīs Amerikas Savienoto Valstu ārpolitiku un stiprinās nacionālo drošību, palīdzot uzlabot NATO partnervalsts drošību un tādējādi sekmējot mieru un stabilitāti Eiropā. Militārās tehnikas papildinājums stiprinās Čehijas pašaizsardzības spējas un atbalstīs NATO aizsardzības mērķus.

Čehija apsver iespēju ar jauniegādāto tehniku, UH-60M vai UH-1Y/AH-1Z helikopteriem, aizstāt novecojušos Mi-24 helikopterus. Čehija plāno izmantot helikopterus, lai modernizētu savus bruņotos spēkus, stiprinātu valsts aizsardzību un novērstu reģionālos draudus. Militārās tehnikas papildinājums palīdzēs īstenot Čehijas mērķi atjaunināt militārās spējas, vienlaikus turpinot uzlabot sadarbību ar Amerikas Savienotajām valstīm un NATO sabiedrotajiem.

Papildu informācija par Čehijas plānoto militārās tehnikas papildinājumu

 

Dalies ar šo ziņu