ASV veiksmīgi izmēģina sistēmu pret starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm

Ārvalstīs
LETA--AFP

ASV
Foto: defensenews.com

ASV armija pirmdien paziņoja, ka veiksmīgi izmēģinājusi sistēmu pret starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm, ar divām no Kalifornijas izšautām pārtvērējraķetēm notriecot mērķi, kas bija palaists no Māršala salām

ASV veiksmīgi izmēģina sistēmu pret starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm

Lai aizsargātos pret starpkontinentālo ballistisko raķešu draudiem, ASV izstrādājušas sistēmu, kas palaiž kosmosā pārtvērējraķeti un izmanto kinētisko enerģiju, lai iznīcinātu tuvojošos mērķi.

Lai arī sistēma izmēģināta agrāk, šis ir pirmais veiksmīgais izmēģinājums, kad izšautas vairākas pārtvērējraķetes, teikts armijas paziņojumā.

Pirmā pārtvērējraķete, kas tika izšauta vairāk nekā 6500 kilometru attālumā no starpkontinentālās ballistiskās raķetes imitācijas starta vietas, bija mērķēta uz raķetes kaujas galviņu, bet otra uz atlikušajām atlūzām.

ASV ir desmitgadēm ilgi tērējušas miljardiem dolāru, lai izstrādātu tehnoloģijas pret ballistiskajām raķetēm, un plāno pastiprināt centienus, saskaroties ar pieaugošiem draudiem.

2017.gadā ar starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm bruņotajām valstīm pievienojās Ziemeļkoreja, kad tā izmēģināja raķeti "Hwasong-15", kas, pēc analītiķu teiktā, spēj sasniegt ASV kontinentālo daļu.

Dalies ar šo ziņu