Sprādzienā Sīrijā nogalināti ASV karavīri

Konfliktu zonas
LETA--AFP

Sīrija
Foto: Mahmud Bali / VOA Kurdish

Sīrijas ziemeļos Menbižas pilsētā pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā nogalināti ASV karavīri, trešdien pavēstīja ASV vadītās starptautiskās koalīcijas preses sekretārs, nogalināto skaitu pagaidām neatklājot.

Sprādzienā Sīrijā nogalināti ASV karavīri

"Šodien Sīrijā veicot kārtējo patrulēšanu, sprādzienā Sīrijā dzīvību zaudējuši ASV karavīri," paziņojumā, kas publicēts sociālajos tīklos, apliecināja preses sekretārs. "Mēs turpinām apkopot informāciju un vēlāk sniegsim papildu detaļas."

Atbilstoši Lielbritānijā bāzētajai sīriešu aktīvistu monitoringa organizācijai "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) sprādzienā, kura mērķis bijusi militārā patruļa, dzīvību zaudējuši vismaz divi koalīcijas ASV karavīri.

Tas desmit mēnešu laikā ir pirmais šāds uzbrukums Menbižā koalīcijas spēkiem, un atbildību par to uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

ASV Aizsardzības ministrija iepriekš ziņojusi par divu ASV pilsoņu nāves gadījumiem kaujās Sīrijā, un tas noticis divos atsevišķos gadījumos.

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā mēnesī paziņoja, ka no Sīrijas tiks izvesti pilnīgi visi tur dislocētie ASV karavīri un ka karā pret "Islāma valsti" ir gūta uzvara.

Trampa paziņojums radīja satraukumu Vašingtonas amatpersonu vidū un ASV sabiedrotajos ārzemēs, bet ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss atkāpās no amata.

Dalies ar šo ziņu