Aizsardzības ministrs piedalās Ukrainas Neatkarības dienas svinībās

Nozares politika
Sargs.lv
B13D23AA13934E39B3BA37A464DF5885.jpg

23. augustā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis devās divu dienu vizītē uz Ukrainu, lai piedalītos Ukrainas Neatkarības dienas svinībās.

Aizsardzības ministrs piedalās Ukrainas Neatkarības dienas svinībās

R. Bergmanis apmeklēja Ukrainas neatkarības 26. gadadienai veltīto militāro parādi, kurā Latviju pārstāvēja četru Nacionālo bruņoto spēku karavīru karognesēju grupa no Štāba bataljona. Parādē piedalījās arī karavīri no ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Polijas, Rumānijas, Gruzijas, Igaunijas, Moldovas un Lietuvas.

Tāpat R. Bergmanis piedalījās svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā un tikās ar Ukrainas Nacionālas gvardes pārstāvjiem, atkārtoti paužot atbalstu Ukrainai un pasakoties karavīriem par viņu varonību.

Ukrainas Neatkarības dienas svinībās piedalījās Ukrainas prezidents Petro Porošenko (Petro Poroshenko), Ukrainas aizsardzības ministrs ģenerālis Stepans Poltoraks (Stepan Poltorak), ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss (James Mattis), kā arī citas augsta līmeņa amatpersonas un oficiālās delegācijas.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Ukrainā sākās Latvijas karavīru vadītais militāro nodarbību sagatavošanas un vadīšanas kurss, kurā Latvijas bruņoto spēku instruktori apmāca instruktorus no Ukrainas 184. mācību centra.

Ukrainas karavīri regulāri piedalās dažādos apmācības kursos arī Latvijas bruņoto spēku vienībās, piemēram, apgūst angļu valodu Nacionālo bruņoto spēku Valodu skolā un piedalās Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas organizētajā Nesprāgušās munīcijas izlūkošanas kursā.

Tāpat Latvijas aizsardzības nozare jau ceturto gadu sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm. Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas Bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, tāpat uz Ukrainu nosūtītas septiņas Latvijas sarūpētas humānas palīdzības kravas.

Augusta sākumā Latvijā viesojās 25 Ukrainas Bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes kritušo karavīru bērni, kuri nedēļu atpūtās Instruktoru skolā Cēsīs un kopā ar jaunsargiem piedalījās dažādās sportiskās aktivitātēs.

Dalies ar šo ziņu