Čehija palielinās armijas karavīru skaitu par 30%

Ārvalstīs
LETA—AFP
Čehija, karavīri
Foto: Foto: kam.lt

Čehija piektdien paziņoja, ka tā palielinās savu bruņoto spēku personālsastāvu par 30%, dienu pēc valdības lēmuma palielināt aizsardzības izdevumus.

Čehija palielinās armijas karavīru skaitu par 30%

Aizsardzības ministrs Martins Stropnickis sacīja, ka cilvēku skaits bruņotajos spēkos pieaugs no pašreizējiem aptuveni 23 tūkstošiem līdz 30 tūkstošiem nākamo piecu līdz septiņu gadu laikā.

"Čehijas armija pašlaik ir viena no mazākajām Eiropā attiecībā pret tās iedzīvotāju skaitu," ministrs teica, apmeklējot parādi karaskolā Brno pilsētā. Čehijā ir 10,5 miljoni iedzīvotāju.

"Vajadzīgo profesiju saraksts ir ļoti plašs. Mums ir vajadzīgi šoferi tikpat daudz, cik mums ir vajadzīgi ķirurgi un piloti," sacīja aizsardzības ministrs.

Stropnickis un finanšu ministrs Ivans Pilnijs ceturtdien paziņoja, ka aizsardzības budžets līdz 2020.gadam tiks palielināts līdz 1,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Pašlaik tas ir 1,0% no IKP.

Čehija ir dalībvalsts NATO, kura ir noteikusi savām dalībvalstīm mērķi piešķirt aizsardzībai 2% no IKP.

Čehijas valdība pirmdien apstiprināja 80 Itālijā ražotu vieglo bruņumašīnu un 62 daudzfunkcionālu bruņumašīnu, kuras ražotas Francijas un Čehijas firmās, iegādi par 350 miljoniem eiro.

Dalies ar šo ziņu