Tramps: Asads neizspruks sveikā ar "šausmīgiem" noziegumiem pret cilvēci

Konfliktu zonas
BNS/AFP
Tramps
Foto: Foto: bbc.com

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien apsūdzēja Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu "šausmīgos" noziegumos pret cilvēci un solīja neļaut viņam izsprukt sveikā, kā arī neļaut viņa režīmam veikt jaunus ķīmiskos uzbrukumus.

Tramps: Asads neizspruks sveikā ar "šausmīgiem" noziegumiem pret cilvēci

Runājot Baltā nama preses konferencē, kurā piedalījās arī Libānas premjerministrs Saads Hariri, Tramps arī nosauca Libānas šiītu bruņoto grupējumu "Hizbollah" par draudu visiem Tuvajiem Austrumiem.

"Es neesmu Asada fans. Es tiešām domāju, ka tas, ko viņš izdarījis šai valstij un cilvēcei, ir šausmīgi," teica Tramps.

Atgādinot, ka pēc viņa pavēles tika veikti spārnoto raķešu triecieni pret Asada spēkiem par ķīmisko ieroču lietošanu, Tramps sacīja: "Es neesmu tas, kas stāvētu malā un ļautu viņam izsprukt sveikā ar to, ko viņš mēģināja izdarīt."

Tramps arī pauda uzskatu, ka tagad nebūtu nekādas Krievijas vai Irānas iejaukšanās Sīrijā, ja bijušais ASV prezidents Baraks Obama būtu rīkojies pret Asadu.

Tramps apsūdzēja "Hizbollah" un Irānu humānās katastrofas uzkurināšanā Sīrijā.

""Hizbollah" ir drauds Libānas valstij, Libānas tautai un visam reģionam," sacīja Tramps.

"Grupējums turpina palielināt savu militāro arsenālu, un tas draud ar vēl viena konflikta uzsākšanu ar Izraēlu," viņš piebilda. "Ar Irānas atbalstu šī organizācija arī uzkurina humāno katastrofu Sīrijā."

"Hizbollah" "patiesās intereses ir savas un tā atbalstītājas Irānas intereses," teics Tramps.

Uz lūgumu sniegt komentārus par sankcijām pret "Hizbollah" Tramps atbildēja, ka viņš "ļoti skaidri paudīs savu nostāju nākamo 24 stundu laikā" pēc tikšanās ar bruņoto spēku pārstāvjiem un citām personām.

Dalies ar šo ziņu