Maijā Donbasā krituši septiņu Ukrainas karavīri

Konfliktu zonas
LETA--UKRAINSKA PRAVDA

Ukraina
Foto: Foto: Sgt. Alexander Rector)

Maijā pretterorisma operācijas zonā Donbasā dzīvību zaudējuši septiņi Ukrainas karavīri, bet 141 ievainots, pavēstījis Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

Maijā Donbasā krituši septiņu Ukrainas karavīri

"Maijā militāro provokāciju rezultātā dzīvību zaudēja septiņi mūsu karavīri, 141 guvis ievainojumus. Viena no pēdējām tendencēm ir smagās 152 milimetru pašgājēju artilērijas un reaktīvās artilērijas iekārtu izmantošana, lai izdarītu triecienus pa mūsu pozīcijām, atrodoties 20 kilometrus no nošķiršanas līnijas," sacīja amatpersona.

Pēdējo dienu laikā Doņeckas apgabala Marjinkā un Krasnohorivkā izveidojusies "ārkārtīgi sarežģīta situācija, jo ienaidnieks izmanto jaudīgu artilēriju, mīnmetējus un reaktīvās artilērijas iekārtas", brīdināja Turčinovs.

"Krievijas okupācijas karaspēks šauj ne tikai pa mūsu pozīcijām, bet arī pa civilajiem objektiem, un tas ir apzināts Kremļa sankcionēts noziegums," viņš sacīja.

"Uzskatu, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jādod objektīvs vērtējums Krievijas hibrīdkaraspēka un viņu Kremļa kuratoru kara noziegumiem," uzsvēra amatpersona.
Bīstama situācija saglabājas līdzās visai frontes līnijai, atzina Turčinovs.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Dalies ar šo ziņu