Lietuvas, Polijas un Ukrainas brigāde ir sasniegusi kaujas gatavību

Ārvalstīs
LETA-BNS

Lietuva
Foto: Foto: kam.lt

Lietuvas, Polijas un Ukrainas kopīgā trīspusējā militārā brigāde LITPOLUKRBRIG janvāra beigās ir atzīta par pilnībā kaujasspējīgu, otrdien paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Lietuvas, Polijas un Ukrainas brigāde ir sasniegusi kaujas gatavību

Trīs valstu veidotās brigādes kaujas gatavība apstiprināta sertifikācijas mācībās "Common Challenge 16", kas notika decembrī.

Mācību laikā starptautiska sertifikācijas komanda noteica jomas, kurās nepieciešami uzlabojumi brigādes komandēšanas procedūrās un struktūrā, kā arī ieteica iespējamos risinājumus.

"Šīs prasības ir izpildītas un sertifikācijas vēstules spēkā stājās 2017.gada janvārī," paziņoja LITPOLUKRBRIG komandieris Polijas pulkvedis Zenons Bžuško.

Jau ziņots, ka vienošanās par brigādes izveidošanu 2014.gada septembrī Varšavā parakstīja Lietuvas, Polijas un Ukrainas aizsardzības ministri. Brigādi veido starptautisks galvenais štābs, trīs bataljoni, kas pastāvīgi dislocēti savās valstīs, un īpašo uzdevumu vienības.

Plānots, ka brigādē būs 3500-4000 karavīru.

Sarunas par kopīgas Lietuvas, Polijas un Ukrainas brigādes izveidi sākās 2007.gadā, taču aktivizējās 2014.gadā pēc Krievijas agresijas Ukrainā.

Dalies ar šo ziņu