Ķīna pirmo reizi publiski izrāda savu jauno "neredzamo" iznīcinātāju

Ārvalstīs
LETA-DPA

Ķīna
Foto: Publicitātes foto

Otrdien pirmo reizi publiski demonstrēts Ķīnas jaunais pēc "stealth" tehnoloģijas izstrādātais iznīcinātājs "Chengdu J-20", ziņo vietējie mediji.

Ķīna pirmo reizi publiski izrāda savu jauno "neredzamo" iznīcinātāju

Militārie eksperti gadiem ilgi apsprieduši jauno Ķīnas iznīcinātāju. Lai arī tā pastāvēšana nav noslēpums, tas publiski netika izrādīts līdz otrdienai, kad divi šie iznīcinātāji veica lidojumus aviošovā Ķīnas dienvidos.

Sava "neredzamā" iznīcinātāja izstrāde bijis viens no galvenajiem elementiem Ķīnas centienos modernizēt savus bruņotos spēkus. Pagājušajā gadā Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins paziņoja, ka armijas personālsastāvu samazinās par 300 000 līdz mazāk nekā diviem miljoniem cilvēku, lai varētu labāk koncentrēties uz tehnoloģijām.

Otrdien Ķīna aviošovā demonstrēja arī savu jauno militāro transporta lidmašīnu "Y-20" un savu lielāko militāro bezpilota lidaparātu "CH-5".

Kā norāda militārie eksperti, armijas modernizācija ir daļa no Ķīnas centieniem parādīt savu militāro spēku ASV un saviem kaimiņiem, ar kuriem tai ir teritoriālās domstarpības.

Tā dēvētās piektās paaudzes lidaparāti pēc "stealth" tehnoloģijas ir tikai vēl ASV.

Dalies ar šo ziņu