ASV ministre: Nacionālajai drošībai "draudi numur viens" ir Krievija

Ārvalstīs
BNS/RFE/RL/FOX NEWS
Debora Lī Džeimsa
Foto: Foto: ASV Gaisa spēki

Krievija ASV nacionālajai drošībai ir "draudi numur viens", intervijā telekanālam "Fox News" atzinusi ASV Gaisa spēku ministre Debora Lī Džeimsa.

ASV ministre: Nacionālajai drošībai "draudi numur viens" ir Krievija

"Krievija ir viena no pusēm, kas var radīt eksistenciālus draudus ASV. Protams, viņiem ir kodolieroči, pēdējo gadu laikā viņi uzvedas ļoti agresīvā veidā. Viņi investē militārajās jaudās un tās pārbauda," skaidroja ministre.

"Viņi ASV un mūsu sabiedrotajiem rada pamatu nopietnām bažām," atzina Džeimsa.

Ministre, kas nesen apmeklējusi Ukrainu, atgādināja, ka šī valsts turpina ciest Krimas nelegālās aneksijas un Austrumukrainas pamiera pārkāpumu dēļ. "Cilvēki cieš, mirst, turpinās postīšana, un tas daļēji notiek Krievijas rīcības dēļ," skaidroja ministre.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Dalies ar šo ziņu