Krievija izstrādā pretraķešu aizsardzības sistēmu Arktikas reģionam

Tehnika un ekipējums
LETA--DPA
3BE6D17D2464481F8E2EE4CDD2905D50.jpg

Krievija izstrādā zeme-gaiss tipa pretraķešu aizsardzības sistēmu Arktikas reģionam, trešdien vēsta Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS.

Krievija izstrādā pretraķešu aizsardzības sistēmu Arktikas reģionam

Raķešu sistēma tiks balstīta uz Krievijā jau pastāvošo tuva darbības rādiusa raķešu sistēmu "Tor", kas ir domāta lidmašīnu un spārnoto raķešu notriekšanai.

Raķešu sistēmu izstrādā Krievijas bruņojuma koncerns "Almaz-Antej", kas ir izstrādājis arī "S-300" un BUK raķešu sistēmas.

"Ir sācies pētniecības un izstrādes darbs projekta ietvaros par "Tor" Arktikas versijas tuva darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas izveidošanu," paziņoja kompānija.

Pērnā gada martā Krievija Arktikas reģionā rīkoja militārās mācības, kurās piedalījās 38 000 karavīru, kā arī lidmašīnas un zemūdenes.

Pēc tam piecu Ziemeļvalstu - Dānijas, Islandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas - aizsardzības ministri nāca klājā ar kopīgu deklarāciju, kurā Eiropa aicināta stiprināt militāro sadarbību, lai tādā veidā stātos pretī Krievijas agresijai alianses austrumu pierobežai.

"Krievijas rīcība ir lielākā problēma Eiropas drošībai," uzsvērts šajā deklarācijā.

Krievija pēdējo gadu laikā ir spērusi soļus militārās klātbūtnes nostiprināšanai Arktikā, ņemot vērā pieaugošās transporta un resursu iegūšanas iespējas, ko varētu radīt arktisko ledāju kušana.

Dalies ar šo ziņu